Apgriezienus uzņem tāds neparasts bizness kā tārpu, prusaku, siseņu, circeņu audzēšana un tirgošana. Ja kukaiņu pasaulei roka piešauta, nopelnīt var tīri labi. Lai gan pagaidām tikai drosmīgākie restorāni uzdrīkstas iepirkt eksotisko našķi, skaidrs, ka tas ir tikai laika jautājums, kad mūsu šķīvjos gaļas šķēles vietā atradīsies cepti kukaiņi. Zinātāji apgalvo, ka circeņi ir kraukšķīgi, tos var mērkt šokolādē, bet miltu tārpi ļoti sātīgi. Tikmēr Rīgas Zoodārzā kukaiņi tiek celti eksotisko rāpuļu un putnu galdā.

Kad 2050. gadā pasauli apdzīvos 9 miljardi, nāksies iespringt. Zinātnieki saka, ka par nākotnes cilvēka barību kļūs mušas, tauriņi, tarakāni, kāpuri. Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) pētnieku prognozes pagaidām apstiprina rāpuļi, ar gardu muti tiesājot insektus, kas, runā, drīz kļūšot par labāko restorānu modes trendu.

Lai noskaidrotu, kāda ir čūsku, krokodilu, ķirzaku un bruņurupuču ēdienkarte, devāmies uz Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu. Ieeja caur virtuvi, kurā rīta agrumā darbs rit pilnā sparā: katram zvēram, lielam un mazam, jāsagatavo individuāla maltīte. Un apetīte te pārsvarā visiem laba. Zoodārzs dzīvo barību audzē nelielā daudzumā, lielāko daļu piegādā no kukaiņu fermas Jelgavas SIA «Kukaiņu pasaule».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X