2013. gada intervija: Var atrast vairākus iemeslus, lai uzaicinātu uz sarunu Maestro Raimondu Paulu - gan zaudētā jeb, kā pats Pauls saka, viņam nozagtā "Krājbankas" nauda, gan nesen nosvinētā 77 gadu jubileja, gan "Jaunais vilnis" u.c. 

Ir silta 30. janvāra pēcpusdiena. Bargā ziema beidzot sāk atkāpties. Pilsētā sācies atkusnis, no māju jumtiem krīt slapja sniega druskas un apledojušais vecpilsētas bruģis kļuvis bīstami slidens.

Norunātajā stundā dodos uz Latvijas Radio, kur Doma laukuma ēkas pagrabā ierīkots atjaunotā bigbenda štābiņš. Tur arī tiekamies ar Maestro.

Minētā telpa nav liela, taču tajā eleganti iekārtojies brūns neliela izmēra flīģelis, uz sienām redzami Latvijas džeza mūziķu foto - tāda kā REO (Latvijas PSR televīzijas un radio estrādes orķestris) slavas aleja: trompetists Gunārs Rozenbergs, saksofonists Raimonds Raubiško, viens no pirmajiem paša Paula un kontrabasista Egila Švarca dibinātajiem (1956. gadā) džeza sekstetiem, kurā muzicēja arī vibrofonists Eduards Ābelskalns, bundzinieks Haralds Brando, ģitārists Georgs Slaveckijs (Георг Славецкий) un talantīgais saksofonists un klarnetists Gunārs Kušķis, u.c.

Iekārtojamies mīkstajās mēbelēs un sarunas sākumā neviļus atgriežamies pie pirmdienas koncerta un atjaunotā orķestra.

TVNET: Kas ir šī telpa?

Raimonds Pauls: Te kādreiz bija garderobe, tagad šeit esam ierīkojuši tādu kā bigbenda bāzes vietu. Radio māja jau vēsturiski bija bāzes vieta Radio orķestrim jeb vieglās un estrādes mūzikas orķestrim, kā to kādreiz dēvēja. Redz, pie sienām šeit daudzu bijušo mūziķu foto, kas jau aizgājuši pie dieviem, arī orķestra 1980. gadu sastāva bilde, ar kuru uzstājāmies Maskavā (skat. video). Būtībā telpas mums ir, studija arī, bet nav finansējuma. Pagaidām šie daži koncerti organizēti ar dažu sponsoru atbalstu... koncertā puse laika jāvelta pateicības runām - paldies vienam, paldies otram.

Komentāri (154)CopyDraugiem X Whatsapp