Pavasarī vislabākais dopings no ziemas pagurušajam organismam ir dabīgās sulas – kļavu un bērzu. Tā saka ārstniecības augu pārzinātājs un pirtnieks Ziedonis Kārkliņš. Kļavu sulas šobrīd vēl tek, bet drīz beigsies. Laukos dzīvības sulu sāk tecināt no bērziem.
Rauj iekšā, cik tik lien!
Pavasarī svaigas dabiskās sulas, tecinātas no kokiem, kas aug tīrā vidē, vajag dzert “tik, cik lien”, jo sulas satur vērtīgos enzīmus, fermentus, minerālvielas, vitamīnus.
Sulu bioķīmiskais sastāvs ir līdzīgs, lai gan pēc garšas kļavu sulas ir saldākas. Kļavu sulā cukurs var būt līdz pat 10%. Līdz ar to sula atjauno enerģiju. Gan bērzu, gan kļavu sulas attīra organismu, uzlabo vielmaiņu, atjauno asinis, uzlabo ādas stāvokli.