Ir jāiemācās pieņemt un akceptēt straujus lēmumus pandēmijas dēļ jeb otrais vilnis ir sācies

Sandra Veinberga
, Komunikācijas zinātnes eksperte, profesore
CopyLinkedIn Draugiem X
Mediķis aizsargekipējumā.
Mediķis aizsargekipējumā. Foto: AFP / Scanpix

Diskusijas internetā par gaidāmo Covid-19 vakcīnas parādīšanos liecina, ka zināma sabiedrības daļa joprojām nav sapratusi pandēmijas apjomus un bīstamību sev un saviem tuviniekiem. Runas par to, ka ingvera tēja ar citronu un medu var aizstāt vakcīnu un, ka „viss ir Dieva rokās“, tāpēc nekādi distancēšanās „pasākumi“ nav jāievēro, liecina par ļoti lielu publikas nekompetenci aktuālajos notikumos.

Šī reakcijas ziņo, ka valsts mediji nav pienākumu augstumos un nespēj regulāri informēt tautu par situācijas nopietnību. Nav kvalitatīvas zinātnes žurnālistikas un sabiedriskajos medijos netiek piedāvātas regulāras koronas krīzes analīzes slejas gan ekspertu diskusiju, gan atvērto studijas sarunu formā. 

Jau sākusies pandēmijas otrā viļņa kustība ārzemēs, bet mēs Latvijā izliekamies, ka uz mums tas viss neattiecas. Gudri būtu pavērot kā šajā situācijā reaģē lielie, starptautiskie uzņēmumi, kas jau tagad izstrādā darba organizācijas stratēģiju 2020/2021 gadam. Izskatās, ka daudzi no tiem saglabās darbu „pa distanci“ un līdzīgi turpinās funkcionēt arī vadošās Eiropas augstskolas. Augusta sākumā būtu jāzina vai mūsu pamatskolas skolēni dosies uz mācībām, jeb turpinās sēdēt mājās, deleģējot skolotāja darbu saviem vecākiem. Vai vidusskolas un augstskolas turpinās mācības “caur datoru“, jeb tomēr „ausim kājās pastaliņas“ un iesim uz klasēm un auditorijām. Tas būtu mums jāuzzina nākošnedēļ.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu