Cik maksā tīrs gaiss?

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Karantīna un ierobežojumi globālajai ekonomikai ir devuši sāpīgu triecienu, taču, kā saka – nav ļaunuma bez labuma. Viena no pozitīvākajām lietām saistībā ar ierobežojumu noteikšanu Covid-19 izplatības mazināšanai ir tā, ka daļā pasaules lielpilsētu ir manāmi uzlabojusies gaisa kvalitāte, vēsta Pasaules Ekonomikas forums.

Internetā esam redzējuši fotogrāfijas no lielpilsētām, kurās vairs nav smoga, esam dzirdējuši anekdotes par cilvēkiem, ka “pirmo reizi pilsētā var sajust tīru gaisu”. Tāpat esam arī redzējuši ziņas, ka, atjaunojoties ekonomiskajai aktivitātei, piesārņojuma līmenis atkal sāk palielināties, jo arvien vairāk cilvēku atgriežas savās darba vietās.

Vēl šā gada sākumā neviens pat nenojauta, cik milzīgas pārmaiņas mūsu dzīvē ieviesīs pandēmija, kas mainīs veidu, kā dzīvojam un kā strādājam. Un tieši tagad aktuāls ir jautājums par gaisa piesārņojumu. Jaunākajā “YouGov” aptaujā, ko vadīja “Clean Air Fund”, pierādīts, ka gaisa piesārņojums ir atzīts par vienu no trim galvenajiem uztraukuma iemesliem, kas var apdraudēt sabiedrības veselību. Aptauja tika veikta Bulgārijā, Indijā, Nigērijā, Polijā un Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu