Donalds Tramps - politiķis bez pieredzes, kurš kļuva par prezidentu (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

ASV prezidenta amats ir uzskatāms par vienu no ietekmīgākajiem amatiem pasaulē - ASV prezidentam ir milzīga ietekme uz cilvēku dzīvi gan ASV, gan visā pasaulē, un tas nozīmē, ka 3.novembra vēlēšanu iznākums būs svarīgs teju ikvienam. ASV politiskajā sistēmā dominē divas partijas, kas nozīmē, ka reālas iespējas uzvarēt šajās vēlēšanās ir diviem cilvēkiem - viens no viņiem ir republikāņu pārstāvis un pašreizējais ASV prezidents Donalds Tramps

Kas ir Donalds Tramps? 

45. ASV prezidents un republikāņu kandidāts 2020.gada ASV prezidenta vēlēšanās. 

74 gadus vecs; dzimis 1946.gada 14.jūnijā 

Dzimis un lielāko daļu dzīves nodzīvojis Ņujorkā; 2019.gadā pavēstīja, ka viņa galvenā dzīves vieta ir Palmbīča Floridā. 

Uzņēmējs, kurš galvenokārt nodarbojies ar nekustamā īpašuma attīstīšanu, kā arī bijušais realitātes šova “The Apprentice” vadītājs. 

Pirms kļūšanas par prezidentu nekad nebija ieņēmis nevienu politisku amatu.

Trešais prezidents ASV vēsturē, pret kuru sākta impīčmenta procedūra. Amatu nezaudēja. 

Donalds Tramps – prezidents, kurš radījis būtisku plaisu ASV sabiedrībā, tika ievēlēts, solot “padarīt Ameriku atkal diženu”. Uz pārvēlēšanu viņš pretendē ar solījumiem “saglabāt Amerikas diženumu” un “izvirzīt Amerikas intereses priekšplānā”, koncentrējoties uz jautājumiem, kas saistīti ar imigrāciju un ekonomiku.  Tomēr tad ASV, tāpat kā pārējo pasauli, skāra Covid-19 epidēmija. 

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu