Ieteikumi, kā pasargāt sevi no sociālo tīklu kontu uzlaušanas (7)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels

Oktobrī pasauli pāršalca ziņa, ka nīderlandietis uzlauzis ASV prezidenta Donalda Trampa “Twitter” kontu, vienkārši ar piekto reizi uzminot paroli. Vismaz uz īsu brīdi viņam bija iespēja uzrunāt 87 miljonus Trampa “Twitter” sekotāju. Arī Latvijā hakeru uzlauzti privātpersonu un uzņēmumu konti nav vairs retums, norāda Drošības programmatūras “ESET” tehnoloģiju konsultants, IT inženieris Egils Rupenheits.

Arī Latvijā hakeru uzlauzti privātpersonu un uzņēmumu konti nav vairs retums. Tā septembrī tika uzlauzts biznesa ziņu portāla db.lv konts “Facebook”. Arī “Rīgas satiksmes” “Facebook” lapa cieta no atkārtota uzbrukuma. Krāpniekiem ar viltus e-pasta palīdzību ir izdevies pārņemt dziedātāja Intara Busuļa “Instagram” kontu. Par virtuālo krāpnieku upuriem ir kļuvušas arī Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko, radio "Star FM" ētera balss Maija Rozīte-Krištopane un bijusī svarcēlāja Rebeka Koha – viņām tika uzlauzti “Instagram” konti.

Šie piemēri diemžēl skaudri parāda, ka uzlauzt sociālo tīklu kontu vai ar viltu iegūt vai pat vienkārši uzminēt ieejas paroles nemaz nav tik sarežģīti vai laikietilpīgi, tas var būt pat 5 minūšu jautājums. Ne vienmēr kibernoziedznieku mērķis ir nozagt sociālo tīklu kontus ar gana lielu sekotāju skaitu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu