Covid-19 pandēmija ir radījusi jaunus darba apstākļus – arvien lielāku nozīmi iegūst attālinātais darbs, bet birojos ierasts skats ir tukši darba galdi. Jau iepriekš izskanējis, ka pandēmija ir atvērusi “nākotnes biroja durvis”. Kas ir šis “nākotnes birojs” un kā mainīsies izpratne par darbu, intervijā portālam TVNET pastāstīja futūrists Džordžs Muirs (George Muir).

- 2025. gadā, domāju, ka strādāsim pilnīgi citādāk un birojos notiks tikai daļa darba. Sabiedrība būs vairāk apzinājusies savas vērtības – kas katram individuāli ir svarīgi. Tas radīs dažādus notikumu attīstības scenārijus, kas skars gan uzņēmējdarbību, gan sabiedrību kopumā.

Tieši tādēļ uzskatu, ka vairākums to cilvēku, kas vismaz līdz pandēmijai ik dienas mēroja ceļu uz savu darba vietu, lielākoties turpinās strādāt attālināti.

Jā, protams, būs cilvēki, kas turpinās katru dienu doties uz savu fizisko darba vietu, taču birojos vienlaikus diez vai redzēsim ļoti daudz strādājošo. Lielākā daļa cilvēku strādās patstāvīgi, neatkarīgi no atrašanās vietas, un viņi paši noteiks savu darba laiku.

Tas radīs milzīgu ietekmi uz sabiedrību, jo jau pašlaik cilvēki nereti nezina, kā efektīvi pavadīt savu brīvo laiku.

Brīvā laika pavadīšana ir būtisks aspekts, jo, piemēram, kad cilvēki aiziet pensijā, viņiem nav skaidrs, ko darīt ar laiku, kura tagad ir ļoti daudz. Esmu runājis ar daudziem saviem sabiedrotajiem visā pasaulē, un lielākā daļa saka, ka “viņiem ir garlaicīgi karantīnas dēļ” un “nav skaidrības, ko darīt ar savu brīvo laiku”.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X