Ziedojumi partijām: labi regulēti, bet problemātiski

"Komforta zona"
Iļja Kozins
, Nacionālo ziņu nodaļas žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Nesenais partijas "Latvijas attīstībai" ziedojumu skandāls liek uzdot jautājumu, vai Latvijā ir nepieciešamais regulējums un pienācīga kontrole, lai novērstu slēptu interešu ietekmi politikā. Par to un citām saistītām tēmām jaunākajā raidījuma "Komforta zona" sērijā.  

Diskusijas sākumā Saeimas deputāte Inese Voika vaicāta, kā redz turpmāko sadarbību ar "Latvijas attīstībai" pēc ziedojumu skandāla. Deputāte sacīja, ka šo jautājumu pārrunāja ar Latvijas Attīstībai un saņēmusi apliecinājumus, ka nelikumīgas prakses nebija. Tomēr deputāte norādīja, ka apvienības “Attīstībai/Par!” nākotne būs atkarīga no KNAB pārbaudes rezultātiem.

Savukārt Saeimas deputāte Ļubova Švecova norādīja, ka partijas un ziedotāji, iespējams, šādi rīkojas, jo nevēlas saskarties ar sabiedrības kritiku. Saskaņā ar deputātes vārdiem, jo lielāka ir ziedojuma summa, jo vairāk jautājumu tas raisa, jo sabiedrības uztverē, viņasprāt, ziedojumi partijām ir vairāk saistīti ar ambīciju un savtīgu interešu apmierināšanu, nevis ar sabiedrības interesēm. Partijas to saprot un tāpēc meklē alternatīvus ziedojumu saņemšanas veidus, sacīja Švecova.     

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu