Pavlova - šo vārdu zina daudzi. Vieniem prātā nāk slavenā balerīna, kādam citam izcila bezē kūka ar maigu krēmu un svaigiem augļiem un ogām.  Šoreiz - mazliet par abiem un cīņu starp Austrāliju un Jaunzēlandi par Pavlovas kūkas receptes izcelsmi.

Kraukšķīga ārpusē, maiga un gaisīga viducī, virspusē bagātīgs krēms un, protams, neiztikt bez augļiem un ogām - tāda ir Pavlova - kūka, ko baudām un slavējam šodien. Lai šo gaisīgo gardumu pagatavotu, nav nepieciešams milzīgs apjoms sastāvdaļu, tomēr šo kūku noteikti var saukt par cimperlīgu un izaicinošu, jo katram, kurš apņēmies to pagatavot, jābūt precīzam un pacietīgam. Par to, kas nepieciešams, lai šo kūku izceptu, mazliet vēlāk.

To, ka kūka nosaukta par godu slavenajai Krievijas baletdejotājai Annai Pavlovai, nav noslēpums. Noslēpums nav arī tas, ka tieši austrālieši un jaunzēlandieši ir tie, kuri cīnījušies par tiesībām kūku saukt par savu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest