Lūsis komentē ⟩ Ko ziņu portāli tev nestāsta!

Foto: TVNET kolāža
Toms Lūsis
CopyLinkedIn Draugiem X

Publiski arvien biežāk izskan pārmetumi medijiem par pārlieku vienpusēji apskatītajiem jautājumiem Covid-19 pandēmijas sakarā. Sapratu, ka “pretējās frontes” viedoklis tiešām netiek atsopoguļots pietiekami plaši. Lai šo situāciju labotu, pēdējo nedēļu esmu pavadījis dažādās vīrusa noliedzēju domubiedru grupās.

Pat deputāts Gobzems sociālajos tīklos rakstīja: “Kad Jūs pēdējo reizi meinstrīma medijos redzējāt divus pretējus viedokļus, pilnīgu pozīcijas un opozīcijas viedokli? Par jebko. Viņi tak vairs pat neslēpjas. PR mašinērija.” Saprotams, ka šai mašinērijai jāpieliek punkts, tāpēc piedāvāju jums viedokļus, kas citos portālos nav izskanējuši. 

Tā kā ziņojumapmaiņas lietotnē Telegram cilvēki savus uzskatus par situāciju valstī izklāstīja publiskās grupās, pieņemu, ka viņi tikai priecāsies par sacītā izskanēšanu plašāk un bez jebkādas anonimitātes. Lai būtu pavisam godīgi un tiktu apskatīti abu pušu viedokļi, citātiem pievienošu arī īsus savus komentārus. Vienīgi nezinu – esmu pozīcija vai opozīcija, bet tas šoreiz nav būtiski. 

Armands:

“Izolēšana kā tāda + maskas ir svarīgs cilvēka psihes kontroles mehānisms. Salauzīs/ nesalauzīs un, skatoties no tā, turpmākās darbības. Es domāju, ka tiem psihopātiem ir padomā 3. vilnis pēc 1. vakcinācijas viļņa, lai salauztu nākošo daļu cilvēku, un, ja vajadzēs, 4. vilnis utt. Domāju, ka viņiem tas viss ir arstrādāts viņu situāciju modulācijās.

Es par spīti cenšos cilvēkus apskaut, sasveicinoties, jo cilvēks tāpēc ir cilvēks ar emociju gammu, dzīvu prieku, dusmu, utt.”

Varas kliķe bija modelējusi iespējamos situācijas scenārijus neskaitāmas reizes, tomēr sastapās ar šķērsli, ar ko iepriekš nebija rēķinājušies, – ar Armanda spītīgajiem apskāvieniem.

Sarmīte Vanaga:

“Es strādāju sociālās aprūpes centrā. Arī mums maskas ir obligātas. Neesmu darbā uzlikusi ne reizi. Pateicu, ka nelikšu, ja grib, lai atlaiž. Pagaidām strādāju un atlaista neesmu. Pavasarī šādi iedvesmoju arī pārējās kolēģes. Ja atlaidīs, par ko gan šaubos, vērsīšos tiesā. Nav tāda panta, lai varētu par maskas nelietošanu atlaist. Protams, pastāv risks, ka atlaidīs vai kā citādi sodīs. Esmu izdomājusi variantus arī tādiem gadījumiem. Drosmi! Un labu priekšniecību un kolēģus!” 

Noprotams, ka Sarmītes darbs saistīts ar pensijas vecuma cilvēkiem un personām ar invaliditāti, kuri vecuma vai veselības stāvokļa dēļ vairs nespēj sevi aprūpēt. Proti – viņa aprūpē vissmagākajā Covid-19 riska grupā esošus cilvēkus. Sarmīte nelieto sejas masku un iedvesmo to pašu darīt arī kolēģītes. Par šādu drosmi cilvēku vajadzētu atalgot nevis ar atlaišanu, bet gan reālu cietumsodu.

Anita Zepa (atbildot Sarmītei):

“Malacis, drosmi un izturību aprūpes centra darbiniekiem! Varakļānos ar visām maskām un tērpiem meitenes ir uz slimības gultām! Manas kolēģes ambulatorajā darbā ar visām maskām un dezinfekciju augšā un apakšā ir uz slimības gultām. Ģimenes daktere, astmātiķis, perfekti izpildot ministru kabineta noteikumus, guļ Rīgā ar astmas uzliesmojuma smagu gaitu! Es turpinu strādāt praksē bez maskas un sezonālajam vīrusam, kurš šobrīd plosa Varakļānus, es varu parādīt vidējo pirkstu! Varakļānu aprūpes centrs ar ambulatorajiem speciālistiem ir aizklapēti ciet ar reāli saslimušajiem! Un vai kāds aizdomāsies, ka tieši šie ārprātīgie dezinfekcijas līdzekļi un sejas masku lietošana ir pastiprinošais apstāklis, kas apguldīja tieši masveidā speciālistus?! Un es esmu vistiešākais pierādījums Varakļānos, kas turpina strādāt bez sejas maskas un esmu vesela. Mana dakterīte sēž sejas maskā, visu cieņu! Mana ģimenes daktere, pirms nokļuva slimnīcā smagā stāvoklī, visžēlīgi uzrakstīja man zīmi, šauboties, vai tā man palīdzēs. Palīdzēs un kā vēl! Es gribu elpot svaigu gaisu!”

Tātad Anita nevalkā sejas masku, jo vēlas elpot svaigu gaisu, bet kolēģi, kas lieto maskas, saslimst. Amizanti. Nez, kurš varētu būt aplipinājis kolēģus? 

Andris Kronbergs:

“Manuprāt, pirmkārt ir nepieciešama droša un ātra balsu vākšanas platforma atbilstoša LR likumdošanai. Otrkārt ir jāiet juridisko ceļu, apstrīdot MK noteikumus tiesās. Pārējais viss jādara paralēli. Politmafija turās uz krāpniecisku vēlēšanu likumu un likumu par tautas nobalsošanu. Lai tie sakarīgie cilvēki, kas šobrīd spiesti kalpot politmafijai, nostātos tautas pusē ir nepieciešama reāla alternatīva valsts sociālekonomiskajam modelim. Tautvaldība ir labākais, kas ir, bet jāizstrādā detalizēts modelis un pārejas noteikumi. Lielākās problēmas redzu ārpolitikā, kamēr citās valstīs nebūs līdzīgu modeļu un tautas gatavība tiem.”

Politmafija pie varas tikusi ar krāpniecisku tautas nobalsošanas likumu. Demokrātiju vajadzētu aizstāt ar tautvadību. Tautvadībā parasti valsts vadīšanu ar vēlētu pārstāvju palīdzību realizē tauta. Šādu valsts pārvaldes formu plašāk pazīstam ar citu nosaukumu – demokrātija. Hmmm... 

Aiga Katkēviča:

“Es domāju, ka drīz mums būs bezvaldības brīdis, 13.saeima ir pēdējā. Sabruks visa sistēma, nebūs vairs tāda veida vēlēšanas... Ķiegeli pa ķieģelim ar savām rokām mums būs viss jāceļ no jauna, ar stipriem pamatiem. Un es te redzu daudz spējīgu cilvēku. Mūs visus turēja iemidzinātus ar baiļu gāzi ļoti ilgi. Bet tagad es jūtu šeit milzīgu spēku, labus, sirdsgudrus cilvēkus!  Un mums kautkādā brīdī būs vadoņi jāizvēlas.”

Līdzšinējo vēsturi virza šķiru cīņa, bet nākotnē valdīs bezšķiru sabiedrība, kur ražošanas līdzekļi piederēs visiem kopīgi, sabiedrības locekļi būs vienlīdzīgi un darbosies princips "No katra pēc spējām, katram pēc vajadzībām". Nekādi nevaru atcerēties, kur šo jau iepriekš esmu dzirdējis.

Oļegs

“Jau gadiem ilgi nospiež mazos tirgotājus (regulārās pārbaudes, aizliegums tirgot alkoholu nakts laikā un t.t.) Cilvēki skrien un Rimi un Maximu. Īpašnieki šiem uzņēmumiem ir ārzemnieki un pēļna aiziet no valsts projām, nauda nepaliek Latvijā. Tas no ekonomiskā viedokļa ir neizdevīgi valstij. Tā pat ar degviela uzpildes stacijām un t.t. Dabas resursi pieder tautai!!! Elektro stacijas izmanto dabas resursus, vai kāds no mums saņem dividentus no Latv Energo? Īstenebā, ja parokās, var atrast daudz sfēras, kur tautas nauda noplūst privātos kontos. Tas liecina par to, kad ar pareizu pieeju no ekonomikas puses, Latvija var dzīvot zaļi, pat samazinot nodokļus.”

Oļegs sauc lietas īstajos vārdos. Es arī vēlos saņemt dividendes no Latvenergo, Latvijas valsts mežiem, Latvijas Gāzes, Latvijas dzelzceļa un Latvijas Mobilā Telefona. Tad es varētu dzīvot zaļi.

Kristaps Degis:

“Laiks radīt no sistēmas neatkarīgas organizācijas, kas nodrošinās izglītību, medicīnu, pārtiku un citas vajadzīgas lietas un pakalpojumus. Tikai tā mēs veidosim savu brīvību un nākamo zelta laikmetu zemes virsū.”

Kristapu par ekonomikas ministru!

Agnis Liesma:

“Ikvienam būtu skaidri jāapzinās, ka Gaisma jau ir uzvarējusi!  Šajā faktā ieraudzīsim bezgalīgu radošās enerģijas potenciālu un visas izrietošās spēka līnijas.”

Gaisma tiešām ir uzvarējusi, un jūs esat meinstrīma medijā ieraudzījuši otras puses viedokli. Kvēlākie atbalstītāji pulcēšanos dažādos čatiņos un plānoto “došanos ielās” sauc par ceturto atmodu. Bet no malas tā vairāk atgādina komunisma atdzimšanu. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu