Ir grūti iedomāties nozari, kurā pandēmija nebūtu radījusi dažādus izaicinājumus un pārmaiņas. Viena no šīm nozarēm ir arī optikas un optometrijas joma. Par jaunajiem izaicinājumiem uzņēmumā un par valsts atbalsta mehānismiem intervijā portālam TVNET pastāstīja uzņēmuma “OC VISION” valdes priekšsēdētājs Jānis Dzenis.

Biznesā nāvējoša ir lēmuma nepieņemšana. Ir jāpieņem jebkāds lēmums, jo tad var pārliecināties, vai tas bijis pareizs vai nepareizs. Nākamais ir tas, ka konkurences priekšrocība ir tā, ka ir laiks pamainīt lēmumu, ja tas bijis nepareizs. Mūsu lielākais izaicinājums ir saprast, vai mūsu iepriekš pieņemtie lēmumi ir bijuši pareizi.

To pašu var attiecināt uz valsti. Ļoti labi, ka lēmumi tiek pieņemti, bet pretenzijas ir pret to, ka nepareizie lēmumi tiek mainīti pārāk lēni. Piemēram, astotajā datumā mums ir jāizmaksā algas, bet valsts nav gatava pateikt, pēc kāda algoritma tas jādara.

Līdz ar to, atgriežoties pie izaicinājumiem – pašlaik mūsu domāšana ir ceturkšņa ietvaros. Tāpēc skatāmies, kādi ir vajadzīgie un nevajadzīgie izdevumi. Sekojam līdzi prognozēm. Pagaidām labākā prognoze ir tā, ka bizness kaut kādā līmenī atgriezīsies jūlija beigās, augustā. Līdz ar to mums priekšā ir vēl pusgads stresainas dzīves ar nepieciešamību reaģēt ātri un pēc nepieciešamības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X