Pūliņi atņemt Donaldam Trampam tiešsaistes platformu tikuši atzinīgi vērtēti kā būtisks solis, lai mazinātu riskus turpmākai kūdīšanai uz vardarbību. Tomēr nesens psiholoģijas pētījums apliecina, ka Trampa sociālo tīklu kontu slēgšana nepadarīs Ameriku drošāku, tieši otrādi - šāds solis var tikai palielināt vardarbības riskus. 

Kopš Trampa atbalstītāji, viņa iedrošināti, 6.janvārī ielauzās Kapitolija ēkā, kā rezultātā bojā gāja pieci cilvēki, sociālo tīklu uzņēmumi beidzot nostājās pret Trampu. Viņa kontus slēdza dažādas platformas, sākot ar “Twitter”, kas ir Trampa iecienītais “megafons” un beidzot ar “Shopify”, kur tiek tirgoti dažādi Trampa oficiālie suvenīri. Tikmēr nemoderētais sociālais tīkls “Parler”, kurš strauji bija kļuvis par iecienītu galēji labējo platformu, un kurā patvērumu, visticamāk, būtu meklējis Tramps, bija spiests pārtraukt savu darbību, pēc tam, kad ASV tehnoloģiju milzis “Amazon” atslēdza sociālo platformu no saviem serveriem. 

Vai Trampa “izraidīšana” no sociālajiem tīkliem tiešām padarīs Ameriku drošāku? Nesens pētījums apliecina - visticamāk, ka nē. Galu galā, narcisi ne pārāk labi reaģē uz sociālo atstumtību. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X