Lūsis komentē ⟩ Tautas vāronis Valentīns “boikots” Jeremejevs (1)

Foto: TVNET kolāža
Toms Lūsis
CopyLinkedIn Draugiem X

Valentīns Jeremejevs savulaik darbojies Latvijas Zaļajā partijā un bijis tās Rīgas nodaļas vadītājs, bet plašāku atpazīstamību ieguva 2018. gadā. Tolaik viņš izveidoja nodibinājumu “Tautas varas fronte” (TVF), kas aktīvi aicināja iedzīvotājus iesaistīties pilnīgi nejēdzīgos boikotos. “Kad nevar vairs ciest, jāboikotē! Ejam par vienu idēju, citus neredzam!” teikts TVF boikota uzsaukumā

Sākumā tika pamīšus boikotēti atsevišķi degvielas uzpildes staciju (DUS) tīkli. Proti – plāns bija piecus mēnešus pēc kārtas boikotēt piecas dažādas DUS ķēdes. Un nevis pārstājot lietot auto un pildīt degvielu, bet gan boikota mēnešos vienkārši pildot to citas firmas uzpildes stacijās. Tādējādi boikotētā DUS tīkla mēnesi negūto peļņu atdodot atpakaļ ar papildu pircējiem pārējos četros mēnešos. Šis viņiem noteikti brangi parādīja. 

Līdzvērtīgi stingri bijuši arī citi TVF boikoti. Piemēram, vēlēšanu boikots (vēlāk “Tautas boikots neatzīst vēlēšanu rezultātus”), “#boikots nekontrolējamai bēgļu pieplūdei Latvijā”, kā arī aicinājums Vecgada naktī uz 15 minūtēm boikotēt televizorus, lai visiem dramatiski ieriebtu, nenoskatoties politiķu svētku uzrunas (“visi kopā izslēdzam televīzoru uz 15.min. Lai "izredzētie" runā paši sev. #karantīna”). Kādā brīdī tika aicināts pat boikotēt portālu Delfi, jo tas esot “homoperēklis” (par šo gan paldies, Valentīn, hehehe).

Tāpat Jeremejevs kopā ar TVF aktīvi iesaistījās cīņā pret Stambulas konvenciju, “ģenderismu” un ārkārtējās situācijas ierobežojumiem. “Korumpētākāis vīruss pasaulē. Lai saprast, kas ir #PVO īstenībā. #CūkuGripa bija tikai tests afērai”, “#STOP #COVID19 #DIKTATŪRU!” Starp citu – Valentīna tekstus parasti viegli atpazīt pēc kļūdaina garumzīmju lietojuma un tā, ka viņš joprojām nav izpratis, kā darbojas haštagi

Likumsakarīgi, ka Jeremejeva kungs ir arī kaislīgs sejas masku lietošanas pretinieks. Paralēli cīņai pret “uzpurņu” nēsāšanu un to uzspiešanu mūsu bērniem Valentīns nejuta nekādus sirdsapziņas pārmetumus, savā interneta veikalā pelnot naudu ar sejas masku tirgošanu. Protams, kolīdz informācija par to izskanēja publiski, produkts no veikala piedāvājuma pazuda. Bet SIA, kas nodarbojās ar to tirgošanu, no "Organic Retail" tika pārsaukta par “Beauty Retail”.

Arī ar dažādu interesantu SIA izveidošanu Jeremejevam ar sievu Kristīni gājis pietiekami interesanti. Pašam Valentīnam vēsturiski piederējušas 50-100% daļas veselos divdesmit dažādos SIA, un ik pa laikam dažu uzņēmumu kontrolpakešu turēšana pilnībā nodota laulātās dzīvesbiedres pārziņā. Aktīvais uzņēmējs dažādos uzņēmumos paspējis būt par direktoru, valdes locekli vai valdes priekšsēdētāju vairāk nekā 30 reizes.

Virknei ģimenes uzņēmumu, kas nodarbojušies ar kosmētikas un tualetes piederumu mazumtirdzniecību specializētajos veikalos, pēc ne pārāk intensīvas nodokļu maksāšanas atzīta maksātnespēja, un tie likvidēti. Savukārt ģimenes uzņēmums "ELIĒR INTERNATIONAL" vēlāk pārdēvēts par “Madaras kosmētiskā pasaule”. Līdzība ar pazīstamo “MADARA Cosmetics”, protams, ir pavisam nejauša, gluži kā krēmam “Niveja” nav nekāda sakara ar krēmu “Nivea”. 

Ļoti interesanti izskatās arī Jeremejevu ģimenes uzņēmuma ar 2846 eiro pamatkapitālu – SIA “Elier Cosmetics” – vairāk nekā 1,2 miljonu eiro vērto komercķīlu ceļošana no vīra pie sievas. Tā kā Valentīns sevi pierādījis kā īstu godavīru, ticu, ka arī visi 30 viņa uzņēmumi vienmēr bijuši tīri kā bāreņa asaras.

Atgriežoties pie TVF – kad boikoti un svešu piketu apmeklēšana ar saviem plakātiem nenesa cerētos rezultātus, Jeremejevs nolēma pamēģināt ko jaunu – viltus ziņu publicēšanu. Un – tavu nelaimi – izrādījās, ka par to Latvijā draud cietumsods. Tā nu mūsu “tautas vāroni” apcietināja un izlaida ārā tikai pret 50 000 eiro lielu drošības naudu.

It kā ar šo vēl nepietiktu, prokuratūrā tika saņemta Valsts drošības dienesta (VDD) vēstule ar lūgumu izvērtēt TVF publisko darbību. VDD norādīja, ka nodibinājums sistemātiski neievēro tiesību normas un uz to publiski aicina arī citus, radot riskus ne vien sabiedrības veselībai, bet arī vispārīgu valsts un sabiedriskās drošības apdraudējumu.

Pamatojoties uz VDD secinājumiem, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa aizliegusi “varas frontei” rīkot, organizēt un piedalīties publiskos pasākumos, gājienos, piketos un sapulcēs, izplatīt jebkādu informāciju ar nodibinājumu saistītajos sociālo tīklu platformu kontos un interneta vietnēs. Nodibinājuma publiskā darbība apturēta, un tiesas lēmums nav pārsūdzams. 

Ja kāds pieļāva iespēju, ka Valentīns nedaudz pieklusīs, lai izvērtētu pieļautās kļūdas un apdomātos, tie, protams, bija maldi. Jeremejevs joprojām turpina publicēt ierakstus TVF Facebook lapā un Telegram. “Var aizvert nodibinājumu, bet nevar iznīcināt 1 000 000 cilvēku velmi dzīvot demokrātiskā valstī. #tvf #tautasvarasfronte #genocids #cenzura #ValstsFašisms”. Tāpat DUS un televizoru boikots tiek salīdzināts ar Atmodas laika Latvijas Tautas fronti.

Vienīgā nelaime, ka atbilstoši Krimināllikumam par tiesas lēmuma nepildīšanu draud kriminālatbildība. Sekojoši – plānoju iepirkt popkornu un gaidīt jaunus live video no nākamās reizes, kad policija piekops genocīdu pret mūsu visu mocekli, viņu apcietinot. Tas ir jautrāk par jebkuru Netflix seriālu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu