Kamēr ASV koronavīrusa Covid-19 vakcīnas tiek pakāpeniski "izsmidzinātas" pa visu plašo teritoriju, vēl aizvien strauji pieaug jaunu inficēšanās gadījumu skaits, īpaši straujš kāpums vērojams Losandželosā, kur vairāki ietekmīgi izklaides un mediju industrijas cilvēki, izmantojot savus sakarus un ietekmi, mēģina "bez rindas" tikt pie kārotās imunitātes potes, raksta izklaides medijs "Variety.com".

Atgādinām, ka arī ASV potēšana notiek pa etapiem - sākumā ASV veselības aprūpes darbinieki, tad neaizsargātās iedzīvotāju grupas, tostarp aprūpes namu iemītnieki, cilvēki ar nopietnām slimībām un iedzīvotāji virs 65 gadiem, kā arī policisti, skolotāji u.c. Prioritātes nosaka katrs štats individuāli.

Taču ne visi ir ar mieru gaidīt savu kārtu. Atsevišķi ietekmīgi cilvēki Holivudā, kur potēšana nenorit tik raiti kā citos štatos, izmantojot savu ietekmi, mēģina tikt pie kārotās potes bez rindas. 

Ne visi šādi gadījumi vērtējami kā likuma pārkāpums, taču šajā gadījumā jautājums ir ētiskas dabas - vai visi esam vienlīdzīgi? Ir skaidrs, ka turīgākajiem Holivudas ļaudīm ir pieejami savi privātie ārsti, privātās lidmašīnas, kuras var kalpot kā "vakcīnu tūrisma" rīki.

Holivudas elite veselības aprūpes jomā ir privileģētākā stāvoklī nekā parastais Kalifornijas iedzīvotājs, kas iezīmē būtisku plaisu sabiedrībā. 

Atsevišķi mediju industrijas cilvēki pavisam atklāti demonstrē, ka meklē paši iespējas vakcinēties ārpus štata robežām, redzot, ka vakcinācijas process ir pārāk gauss un neefektīvs. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp