Vairums no mums sapņo par ilgstošu jaunību, labu veselību un skaistu augumu. Visas šīs lietas iet roku rokā. Dzīvojot laikmetā, kad mums ir iespēja lasīt un skatīt visdažādākos informācijas avotus par teju jebkuru tēmu, nereti aizmirstam, ka visam jau nevar un nemaz nevajag ticēt, īpaši tad, ja tas skar mūsu veselību. Šis jautājums joprojām jāuztic sertificētiem mediķiem, nevis interneta plašumiem, pat tad, ja esi izlēmis vienkārši ievērot diētu. Šoreiz par kādu specifisku diētu, kura kļūst arvien populārāka. Mazliet par glutēnu, celiakiju, bezglutēna diētu un modi.

Mūsdienās milzīgajā diētu pasaulē nudien ir iespējams apmaldīties, to skaits pieaug katru gadu: Vidusjūras diēta, Keto diēta, intervālā ēšana, diētas ar palielinātu olbaltumvielu daudzumu, samazinātu tauku daudzumu un kādas tik vēl ne.  Tās tiek pētītas, un plaši tiek spriests par to veselīgumu un to, vai šīs diētas sniedz vēlamo efektu, nenodarot ļaunumu veselībai. Viena no pēdējā laikā ļoti strauji popularitāti ieguvušām un apspriestām diētām ir bezglutēna diēta.

Pakavēsimies nedaudz atmiņās. Kā mēs dzīvojām kādreiz, kad rīts sākās ar pusklaipu baltmaizes, pusdienās ēdām makaronus. Kādus? Nu, visparastākos, ko veikalā varēja iegādāties. Arī neviena svētdiena nebija iedomājama bez kārtīga kalna plāno pankūku. Glutēns? Bezglutēna diēta? Kviešu nepanesamība? Par to nojauta vien tie, kam visu iepriekšminēto gardumu apēšana veicināja nopietnas veselības problēmas un tika medicīniski noteikta diagnoze, kas liedza ēst produktus, kas satur lipekli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X