Steiks - ēdiens, kas iemantojis milzīgu popularitāti teju visā pasaulē, un skaidrs ir viens - vienaldzīgo nav. Kāds notiesā ar gardu muti gan jēlu, gan vidēji ceptu gabalu, kāds uz to visu skatās ar riebumu. Šā ēdiena cienītājiem nosaukumi "Kobe" un "Miyazaki" nav sveši, un arī zināms tas, ka cena šķiet pat astronomiska. Kur, kā un kāpēc tik dārga ir šo liellopu gaļa?

ABONENTIEM ABONENTIEM

Stāsts sākas Japānā, kur aiz nosaukuma Wagyu slēpjas četras liellopu šķirnes, kas iedalās vēl sīkāk. Šo liellopu gaļu zina ikviens nopietns steiku pārzinātājs un gatavotājs pasaulē. Taisnības labad jāsaka, ka  šīs gaļas cena nav piemērota katram maciņam. Starp citu - arī Latvijā ir iespējams iegādāties labāko Japānas liellopa gaļas steiku, un, kā izrādās, pieprasījums ir lielāks nekā reālais piedāvājums, lai gan nav noslēpums, ka šī ir luksusprece un ne katrs to var atļauties, bet par to nedaudz vēlāk.

FOTO: Jānis Ozols, Meat Me