"Žogam, ko prāts uzceļ, jūtas viegli kāpj pāri" - tā ir teicis viens no izcilākajiem latviešu rakstniekiem Rūdolfs Blaumanis. Jāpiekrīt vien būs, jo, lasot šo mīlas pāru likteņus, šis Blaumaņa citāts der kā atbilde katram vājprātam, neapturamām kaislībām un dvēseles mokām. Laiks uzzināt, ka pastāvēja ne tikai Romeo un Džuljeta!

Mēs trakojam pa šo pasauli neapturami kā viesulis. Mēs salaužam likumus, kas nav rakstīti mums. Mēs darām visu, ko nedara normāli cilvēki. Pasaule, piesargies, kad mēs nākam!

                                                              (No gangsteru balādes "Bonija un Klaids")

Bonija Elizabete Pārkere (1910-1934) un Klaids Čempions Barovs (1909 - 1934) ir slavenākais gangsteru pāris, kuri, ceļojot pa Centrālameriku Lielās depresijas laikā, aplaupīja gan degvielas uzpildes stacijas, gan arī bankas. Viņu "varoņdarbi" piesaistīja amerikāņu preses un lasītāju uzmanību laikposmā no 1931. līdz 1934. gadam. Tiek uzskatīts, ka viņi ir nogalinājuši vismaz deviņus policistus un četrus civiliedzīvotājus. Pāris tika nošauti 1934. gada maijā, kad policisti viņus ielenca netālu no Gibslandas, Luiziānas štatā. Pāris, kuru iekvēlināja kopīgi paveiktie noziegumi.

Katrs šāviens bija skūpsta vērts, un katra asinspirts teju aizstāja seksuālas attiecības.

Izrādās, ka spēj pastāvēt arī tāda mīlestība, kas var būt veselam prātam tikpat neaptverama kā bankas aplaupīšana un vēl cilvēku nogalināšana.

Kaislībai piemīt spēks, kas liek rīkoties neapdomīgi un doties līdz galējai robežai. Gangsteru pāris izbaudīja slavu un brīvību - tiesa gan, īsu, bet kaislīgu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X