Neliegsimies, absolūti lielākais vairums vismaz reizi mūžā ir atplēsis čaukstošu paciņu, tās saturu ielicis bļodiņā, aplējis ar karstu ūdeni un pēc brīža gardu muti notiesājis. Jā, stāsts ir par ātri pagatavojamajām nūdelēm, kā tautā mēdzam saukt, roltoniem jeb studentu makaroniem.

ABONENTIEM ABONENTIEM

Tas taču ir tik ērti un ātri un, jāatzīst, lielākoties maciņam ļoti draudzīgi - paciņā vai īpašā krūzītē viss sagatavots, pašam jāsarūpē tikai bļodiņa, verdošs ūdens un kāds piederums, ar ko samaisīt un iecelt nūdeles mutē: irbulīši, dakšiņa - tas jau katra paša ziņā. Ne velti mūsu zemē šīs nūdeles mēdza saukt par studentu ēdienu, jo iemaņas nav vajadzīgas, lai pagatavotu, daudz naudas arī ne, un vēders piepildās.

Tomēr skaidrs ir viens, ātri pagatavojamās nūdeles ir iekarojušas visu pasauli, un vai tu ticēsi, ka tieši pārtikas trūkums bija iemesls, kāpēc Japānā kāds vīrs gadu pavadīja šķūnī, lai radītu šīs nūdeles, kas pārtapa par absolūtu vispasaules fenomenu?