Stāstot šodienas sākumskolēniem, ka mūsu paaudze izauga bez interneta un tāpat spēja vadīt bērnības dienas aizraujoši, labākajā gadījumā nākas dzirdēt neticīgus vai izbrīna pilnus komentārus. Patiešām, ceturtdaļgadsimtā cilvēce ir tik ļoti pieradusi pie tīmekļa, ka saziņa, informācijas iegūšana un pat iepirkšanās bez tā nav iedomājama. Pat laika ziņu noskaidrošanai drīzāk ielūkosimies viedtelefonā, nekā iesim skatīties termometrā pie loga, ja kādam tāds vēl ir.

Viens vairāk vai mazāk reāls scenārijs, kad cilvēki neizmirst, bet internets atslēdzas, ir spēcīga saules uzliesmojuma izraisīts elektromagnētiskais impulss. Teorētiski pietiekami jaudīgs uzplaiksnījums varētu "uzcept" visas tīklam pieslēgtās elektroiekārtas. Līdzīgi kā zibens spēriens sabojā televizoru, rūteri un citas kontaktligzdā iespraustās iekārtas. Protams, cilvēki to pamanītu un justu. Un kāds arī ciestu no šāda trieciena. Lai kā ražotāji apgalvotu, ka viņu sistēmas ir pasargātas no elektromagnētiskajiem spēkiem, cilvēka spējas cīņā ar dabu ir ierobežotas. Saule ir daudz varenāka un cilvēkam nav pa spēkam pilnībā pasargāt sevi no tās anomālijām.

Otrs "mierīgais" scenārijs ir ļaunā ģēnija teorija. Proti, kādu dienu ģeniāls hakeris vai "urķu" apvienība atradīs veidu, kā atslēgt visu internetu, piemēram, palaižot tīklā jauna veida vīrusu. "Lai arī tas ir maz ticami, tomēr ne neiespējami," norāda Levinsons. "Vienmēr ir kādas aizrautīgas hakeru grupas, kas meklē veidus, kā izslēgt internetu un tā rezerves kopiju sistēmas."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X