Ķīna ir grūti saprotama valsts pat lielai daļai Ķīnas iedzīvotāju. Tas, kas padara Ķīnu tik noslēpumainu - tās ilgā vēsture, plašā un daudzveidīgā teritorija, milzīgā un dažādā populācija, sarežģītā politika, kā arī milzīgā un dinamiskā ekonomika -, arī padara Ķīnas izprašanu tik svarīgu, jo tas, kas notiek Ķīnā, ietekmē visu pasauli. 

Kad Rietumi būs gatavi sadarbībai ar Ķīnu, nemēģinot to piespiest pārkāpt tās sarkanās līnijas, kā, piemēram, īstenot režīma maiņu, - būs ļoti svarīgi vienoties par jaunu globālu sociālo vienošanos. Tas nozīmē reformas daudzpusējās institūcijās, tādās kā Apvienoto Nāciju Organizācija, Starptautiskais Valūtas fonds, Pasaules Banka, Pasaules Tirdzniecības organizācija un Pasaules Veselības organizācija. 

Iesaistot visas puses, šis process var veicināt kopēja naratīva attīstību, katrai individuālai valstij skaidri nosakot savu lomu globālā kolektīvā. Šādā scenārijā ASV un Ķīna sniegtu savu ieguldījumu kopējā globālā labuma aizsardzībai, nevis sacenstos par dominējošo lomu pasaulē

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X