Grupu nodarbības boksā Arnim Riteniekam ir gan hobijs, gan dzīvesveids, gan arī maizes jautājums. Viņš labi atceras to pagājušā gada oktobra dienu, kad tika izsludināti jaunie Covid-19 izplatības apturēšanas pasākumi. Tie paredzēja virkni ierobežojumu, arī sporta zāļu apmeklējumu. Tās dienas vakarā Arnis nespēja iemigt - viņš bija izaicinājuma priekšā: rast risinājumu savas 40 cilvēku lielās grupas trenēšanā situācijā, kad telpās treniņus organizēt vairs nedrīkst. 

“Kā filmās par nacionāli romantiskiem kaujiniekiem, nostādīju visus ierindā un teicu: veči, tagad ir tā, ka būs nedaudz jāpaciešas un būs jāiet ārā,” atceras Arnis.

Pirmais āra posms viņa grupai sākās Uzvaras parkā ar akciju “Izvelc riepu no komforta zonas” un, Arnim par lielu pārsteigumu, jau uz pirmo nodarbību ieradās 32 dalībnieki. Bija pat garāmgājēji, kas, ieraugot sportotājus, izteica vēlmi piebiedroties grupai. Lai grupas dalībniekiem būtu interesanti un nezustu motivācija trenēties, Ritenieks sastādīja treniņu kompleksu, kurā izmantoja 5 metru garas auklas, divas karabīnes un vecas riepas. Grupas dalībnieki vilka riepas, lēca, grūda, veica pietupienus - darbojās ārā svaigā gaisā. Līdz ar to nāca saprašana, ka ārā trenēties nav nemaz tik neiespējami. Tobrīd nebija nekādas skaidrības, kad dzīve varētu atgriezties atpakaļ normālās sliedēs, visi cerēja uz īslaicīgiem apgrūtinājumiem, bet ārkārtas stāvoklis valstī tika pagarināts un pagarināts, un Arnis saprata - būs jāturpina meklēt jauni risinājumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp