Fotostāsts ⟩ Avokado: ceļš no koka līdz virtuvei
Foto: KEVIN MIDIGO / AFP, ENRIQUE CASTRO / AFP. Kolāža: TVNET
Receptes.lv
Avokado: ceļš no koka līdz virtuvei
Facebook LinkedIn Twitter Whatsapp
Comments

Avokado - veselīgais brīnums, kas vienaldzīgos neatstāj. Kādam ļoti garšo un viņš novērtē tā sastāvā esošās vērtīgās vielas, citam šis auglis atgādina zaļu, neglītu un bezgaršīgu masu, bet vēl kāds var ēst un var arī neēst. Tomēr skaidrs ir viens - pazīst to visā pasaulē un arvien vairāk cilvēku to iekļauj savā ēdienkartē. 

Slavē pamatoti, jo patiesi veselīgs un vērtīgs. Tā vienkāršā garša padara to tik daudzpusīgu, ka tas lieti noder ne tikai salātiem un uzkodām, bet pat kūkām un desertiem.

Skaidrs, ka mūsu platuma grādos avokado neaudzē. To izcelsme ir Meksikā. Arī tagad tieši Meksika un ASV ir avokado lielaudzētājas. Ceļā no koka līdz veikala plauktam avokado "satiek" ne vienu vien cilvēku, iekārtu un transportlīdzekli. Ieskaties nelielā fotostāstā.

Tēmas
Uz augšu