Izcila svētdiena sākas ar pankūkām: pašmāju pavāru ieteikumi un receptes
Padomus sniedz Svetlana Riškova un Ingmārs Ladigs
Foto: Sintija Zandersone/Evija Trifanova/LETA, Shutterstock.com, TVNET kolāža
Receptes.lv
Izcila svētdiena sākas ar pankūkām: pašmāju pavāru ieteikumi un receptes
Facebook LinkedIn Twitter Whatsapp
Comments

Brīvdienu rīti un pankūku cepšana ir tradīcija, kas tiek piekopta daudzās mājās un gadiem ilgi. Plānās, rauga, biezpiena un kādas vēl tik ne – nesmādēja un nesmādē nevienas, tomēr novērots, ka tieši plānās pankūkas ir vislielākajā cieņā. Iespējams, iemesls tam ir salīdzinoši ātrā un vienkāršā pagatavošana, iespējams, ekonomiskums, bet varbūt fakts, ka tajās var pildīt teju visu, kas ienāk prātā.

Plānās pankūkas izsenis bijis iemīļots ēdiens. Tam ir vairāki iemesli. Pirmkārt, produkti ir ļoti vienkārši, kā tagad, tā arī senatnē viegli pieejami, īpaši ņemot vērā faktu, ka lielai daļai cilvēku bija saimniecības, kur govis deva pienu un vistas dēja olas. Otrkārt, patiesi nav nepieciešamas pārdabiskas iemaņas virtuvē, lai “piešautu roku” un šo ēdienu pagatavotu.

Tomēr nav noslēpums, ka iesācējiem process mēdz sagādāt galvassāpes un arī  pieredzējušajiem gadās visādi. Mīkla nebaudāmi kunkuļaina, pankūkas līp pie pannas, saplīst, malas apdeg, bet vidus paliek jēls. Tā vien gribas tādos brīžos mest pie malas ieceri par gardu izēšanos, un harmoniskas brīvdienas vietā rīts sākas ar īgnumu un vilšanos. Šādos brīžos galvenais ir saglabāt mieru, jo visu var labot, ir tikai jāzina, kā rīkoties.

Tēmas
Uz augšu