Tuvojas vasara, tomēr – dažādi ierobežojumi pastāv ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, kas teorētiski varētu būt “slēgta visu vasaru”. Kā tas ietekmēs ceļošanu, ņemot vērā, ka cilvēkos ir iestājies nogurums no ierobežojumiem? Vairāk par to stāsta Dānijas prāmju un loģistikas uzņēmuma DFDS prāmju pasažieru pārdošanas direktors Roberts Kogelis (Robertas Kogelis).

Cilvēki ir gatavi ceļot. Tas, kas mainīsies, – veids, kā ceļot. Tas ir interesants jautājums. 45% lietuvieši, 38% latviešu un 36% igauņu ceļošanai plāno izmantot savu personīgo transportu, piemēram, automašīnu. Tās savukārt ir labas ziņas prāmju kompānijām, jo ceļojumu savā mašīnā uz Rietumeiropu vai Skandināviju var viegli īstenot, izmantojot arī prāmja pakalpojumus.

Pašlaik, pirms pandēmijas beigām, mēs sākam strādāt pie tā, lai sekmīgāk spētu atjaunot tūristu plūsmu. Mēs veicam investīcijas darbaspēka apmācīšanā, mēs radām izpratni par noteikumiem, kas pasažieriem būs jāievēro, piemēram – atrodoties uz prāmja ārpus savas automašīnas, obligāti jāvalkā sejas maska.

Otrkārt, mēs strādājam pie dažādiem citiem papildu pakalpojumiem, ko nodrošināt pasažieriem braucienu laikā. Tā, piemēram, esam noslēguši vienošanos ar lietuviešu šefpavāru, kurš izstrādās ēdienkarti. Mēs cenšamies izmantot šo brīdi, lai investētu jaunās lietās. Un mēs tik tiešām ļoti ceram uz veiksmīgu vasaru.

Atsaucoties uz jūsu jautājumu – kad? Mēs ceram, ka jau šovasar. Ļoti gribētos, lai arī šovasar atgrieztos “ceļošanas burbulis”.

Toreiz Baltijas valstu valdības vienojās par "ceļošanas burbuļa" izveidi Baltijas līmenī. Šogad mēs ceram uz “Baltijas jūras līmeni” – kad privātie ceļotāji, izmantojot DFDS un jebkuru citu prāmju kompāniju, var doties ceļojumos ne tikai pa Latviju un Lietuvu, bet arī uz citām valstīm Baltijas jūras krastā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X