Šogad Lieldienas svinam aprīlī. Latvijā ierasti krāsojam olas sīpolu mizās, cepam pīrādziņus, plātsmaizes, uz kāda galda tiek celts arī svētku cepetis un tradicionālie svētku salāti. Tomēr ne visās valstīs tieši olas ir svētku galvenā zvaigzne. Īpaši deserti, maizes, neparastas zupas rotā dažādu valstu svētku mielasta galdu. Laižam Lieldienu garšu ceļojumā kopā!

Svētku cepeši ir iecienīti daudzās valstīs. Lai arī Lieldienās bieži galdā tiek celts jērs, Amerikas Savienotajās Valstīs cieņā ir cepts šķiņķis,  nereti medus glazūrā un gatavots kopā ar ananasa šķēlītēm.
Svētku cepeši ir iecienīti daudzās valstīs. Lai arī Lieldienās bieži galdā tiek celts jērs, Amerikas Savienotajās Valstīs cieņā ir cepts šķiņķis,  nereti medus glazūrā un gatavots kopā ar ananasa šķēlītēm. Foto: Shutterstock
Ierasti par olu liķieri runājam Ziemassvētkos, bet Nīderlandē ko ļoti līdzīgu gatavo arī Lieldienās un tam ir īpašs nosaukums "Advocaat".  Tā sastāvdaļas ir olas, cukurs un brendijs. To ierasti dzer kā aperitīvu, bet mēdz pasniegt arī ar kādu putotu krēmu kā daļu no deserta.
Ierasti par olu liķieri runājam Ziemassvētkos, bet Nīderlandē ko ļoti līdzīgu gatavo arī Lieldienās un tam ir īpašs nosaukums "Advocaat".  Tā sastāvdaļas ir olas, cukurs un brendijs. To ierasti dzer kā aperitīvu, bet mēdz pasniegt arī ar kādu putotu krēmu kā daļu no deserta. Foto: Shutterstock
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest