Hokeja cienītāji būs pamanījuši, kā pēdējā desmitgadē mainījies hokejs. Šajā sporta veidā modi nosaka Nacionālā hokeja līga (NHL), un visas pārējās pasaules hokejs seko jaunākajām tendencēm, kuras pūš no Ziemeļamerikas. Tādi vīri, kā savulaik maizi pelnīja Raitis Ivanāns, vairs nav vajadzīgi.  

Nav jau tā, ka NHL laukumos vairs nenotiktu dūru cīņas. Notiek. Bet, ja salīdzina tagadni ar 10 gadu pagātni, tad šis "hokeja elements" ir ievērojami sarucis. Tā saucamie zvaigžņu miesassargi jeb policisti uz slidām iegājuši vēstures grāmatās, tostarp Raitis Ivanāns, kurš trāpīja laikmetā, kad līdzjutēji tribīnēs labprāt baudīja hokeja gladiatoru divcīņas.

Vēl salīdzinoši nesen daļai skatītāju viens no galvenajiem NHL maču apmeklējuma iemesliem bija kautiņa skatīšanās klātienē. Pirms gadiem desmit ar diezgan lielu garantiju NHL spēlēs kautiņu varēja sagaidīt, bet pēdējos gados dūru cīņas jāpieskaita pie elementa, kas ir uz izmiršanas robežas. Komandās gandrīz vairs vairs nav atlikuši vīri, kuri specializējušies nomest cimdus. Arī no ceturtajām maiņām tiek gaidīts pienesums spēles veidošanā.

Ivanāns savas karjeras pēdējo sezonu (2012./2013. gads) aizvadīja Rīgas "Dinamo" kreklā. Pirms viņa debijas KHL vaicāju, kādi būs Raita galvenie uzdevumi laukumā. Viņš smaidot atbildēja: "Katram ir sava loma komandā, un katrs cenšas palīdzēt kā var. Mums ir ļoti daudz mazo spēlētāju. Protams, esmu lietas kursā par saviem iespējamiem pretiniekiem. Tas man nav nekas svešs."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp