Laicīgāk nekā citkārt pie jauna galvenā trenera tikusi Rīgas "Dinamo" komanda. Nākamajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā to vadīs viens no visu laiku labākajiem Krievijas aizsargiem Sergejs Zubovs, kuram galvenā trenera amatā šī būs trešā pieredze. "Dinamo" ārpus Gagarina kausa izcīņas palikusi jau septiņus gadus pēc kārtas. Šo nelāgo tradīciju derētu lauzt. 

Zubovu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar 85. numuru trešajā kārtā draftēja 1990. gadā. Perspektīvo aizsargu savā paspārnē paņēma Ņujorkas "Rangers". Pirms došanās uz Ameriku Zubovs vēl pāris gadus pavadīja dzimtenē, pārstāvot jaudīgo Maskavas CSKA, kurā viņš bija stabilas vērtības statusā. 

1992. gadā Zubovs sēdās lidmašīnā un devās pāri okeānam. Pirmā sezona (1992./1993.) viņam pagāja, mētājoties starp NHL un Amerikas hokeja līgu (AHL). Binghemtonas "Rangers" vienībā viņš vidēji izcēlās ar vairāk nekā vienu punktu spēlē (36 punkti, 30 spēlēs). AHL izslēgšanas spēlēs 11 mačos atzīmējās ar pieciem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt "Rangers" galvenajā komandā 31 rezultativitātes punkts 49 mačos. Pēc tās sezonas kļuva skaidrs, ka jaunais krievu puisis visu hokejistu sapņu līgā ir uz palikšanu.

Sezonu vēlāk Zubovs NHL "eksplodēja", izceļoties ar 89 (12+77) punktiem 78 mačos. Tā viņam bija viena no veiksmīgākajām sezonām karjerā. Turklāt to paveica vien 23 gadu vecumā. Uzņemto tempu turpināja arī izslēgšanas spēlēs. Pēc 54 gadu pārtraukuma viņš "Rangers" klubam palīdzēja virs galvas celt hokeja vērtīgāko balvu – Stenlija kausu.

Tomēr Maskavā dzimušā Zubova "laulība" ar "Rangers" bija salīdzinoši neilga. Pēc Stenlija kausa iegūšanas viņš Ņujorkā pavadīja vēl tikai vienu sezonu. 1995. gadā tika iekļauts maiņas darījumā, kura rezultātā nonāca Pitsburgas "Penguins" rīcībā, bet šajā komandā aizvadīja tikai vienu sezonu, izceļoties ar 66 (11+55) rezultativitātes punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp