Pēc kārtējās veiksmīgi aizstāvētās "Ultimate Fightning Championship" (UFC) jostas Kirgizstānas jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstone Valentīna Ševčenko izskatās lieliski. Organizācijas prezidents Dana Vaits pēc viņas pēdējās cīņas teica: "Viņa izskatījās kā dēmons." Ševčenko sāk aptrūkties pretinieku, kas spētu apdraudēt viņas troni. Kā daiļā dzimuma pārstāve nokļuva līdz šim karjeras punktam un ko sola nākotne?

Talantīgā Ševčenko piedzima 1988. gada 7. martā PSRS, Kirgizstānas pilsētā Frunzē (mūsdienās Biškeka). Viņa uzauga ukraiņu ģimenē, bet sevi intervijās dēvē par krievieti. "Esmu no Kirgizstānas, bet mana nacionalitāte ir krievu," izdevumam "MMAjunkie" norādīja Ševčenko. Valentīnas māte Jeļena Ševčenko vadīja Kirgizstānas Taizemes boksa jeb muai tai asociāciju. Ševčenko atceras, ka viņa bieži apbrīnoja mātes medaļu kolekciju. Mamma savulaik vairākkārt kļuva par muai tai čempioni. Bērnībā Ševčenko ar iedvesmu skatījās uz savu trīs gadus vecāko māsu - Antoņinu Ševčenko, kura viņai bija paraugs.

"Es bieži izjutu vecākās māsas atbalstu. Viņa vienmēr dalījās savā pieredzē. Pieskatīja, lai es neiekļūstu nepatikšanās," par savu bērnību ar māsu sarunā ar ESPN sacīja Ševčenko.

Pirmos soļus cīņas sportā, apgūstot teikvondo, Ševčenko spēra piecu gadu vecumā. 12 gadu vecumā prasmes tika izmēģinātas mātes iemīļotajā lauciņā - muai tai. Uzreiz bija redzams, ka ābols no ābeles tālu nav nokritis. Kirgizstānas pārstāvei bija talants cīņas mākslā. Jau 12 gadu vecumā viņa nokautēja desmit gadus vecākas pretinieces. Tieši tad viņa ieguva savu slaveno iesauku "Lode" ("Bullet"). Pēc šiem sniegumiem viņu pamanīja Pāvels Fedotovs, kurš līdz šim brīdim trenē abas māsas Ševčenko. Šajā sporta veidā Ševčenko uzvarējusi vairāk nekā 50 cīņās. Dominējošu sniegumu viņa demonstrēja vairākos K-1 turnīros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp