2014. gada Soču (Krievija) un 2018. gada Phjončhanas (Dienvidkoreja) olimpiskajās spēlēs Latvijas bobslejistiem izdevās izcīnīt medaļas, taču nepilnu gadu pirms Pekinas (Ķīna) Olimpiādes līmenis mūsu sportistiem ir krities, intervijā TVNET atzina izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. Viņš sarunā iezīmēja motivācijas problēmas diviem no trim vadošajiem pilotiem, kā arī treneris neizslēdz iespēju pārtraukt darbu Latvijas izlasē pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm.

TVNET: Kā vērtēja sezonu, kas tika aizvadīta Covid-19 ietekmē?

Prūsis: Tāda sezona kā šī vēl nebija bijusi. Protams, tu jau iezīmēji kovidu. Es pēdējo 10 gadu laikā neatminos tādu gadu, ka mēs pirms sezonas nebūtu izbraukuši ārpus Latvijas uz treniņnometni. Tas nozīmē, ka nebijām nevienu braucienu nobraukuši ar četrinieku līdz pat sezonas sākumam oficiālajos treniņos. Oskars Ķibermanis sezonu pabeidza ar 13 četrinieku braucieniem. Domāju, ka galvenie konkurenti, ar kuriem viņš cīnījās, kas parasti ir vācieši, jau sākoties sezonai bija veikuši trīsreiz vairāk braucienu.

Sezonu es dalu trīs daļās. Pirmā bija līdz Jaunajam gadam, kad bija tikai divnieku mači. Pirmo daļu vērtēju labi, atskaitot mačus Siguldā. Pēc tam mūs ķēra kovids - gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Tas ietekmēja gan sportistus, gan trenerus, un arī traumas bija. Pēc tam sezonas beigās bija četrinieku mači. Ķibermanim bija trauma, un vēl bija liels jautājums, vai viņam vispār atļaus startēt pasaules čempionātā. Tas bija birokrātisks darbs ar vēstulēm. Beigās atļāva startēt, un ceturtā vieta ir normāls rezultāts. Kaut gan es uzskatu, ka Ķiberbanis ne visai veiksmīgi nobrauca mačus Altenbergā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp