Viņa ir divu bērnu mamma. Ilgs un izaicinājumu pilns bijis ceļš, līdz satikusi savu īsto vīrieti. Partneru seksuālās apetītes uzlabošanas padomus viņa sniedz, nedzenot ļaudis uz intīmpreču bodi. Mūsu saruna plūst kā līkumota upe, jo runājam gan par orālā seksa smaržu, gan aizspriedumiem, pieņēmumiem, sievišķīgām lietām un vientulības epidēmiju.

Vai dzīve bez seksa ir pilnvērtīga? Pastāv taču stereotips, ka nodarboties ar seksu ir veselīgi... vai tiesa?

Viennozīmīgi ar seksu nodarboties ir veselīgi. Sākot ar emocionālo līdzsvaru, beidzot ar fiziskām lietām, kas palīdz ikdienā būt mierīgam, līdzsvarotam un laimīgam cilvēkam. Seksa laikā, un it īpaši orgasma laikā izdalās ļoti daudz laimes hormonu – oksitocīns, endorfīns, dopamīns, kas nodrošina labsajūtu.

Sievietēm oksitocīns izdalās astoņas reizes vairāk nekā vīriešiem orgasma laikā. Tāpēc sievietes orgasms ir svēta lieta! Tas ir tas, uz ko sievietei savā seksualitātē tiekties.

Ir taču vientuļas sievietes, kurām nav partnerattiecību. Vai viņām ir nepilnvērtīga dzīve?

Grūti pateikt, vai tas ir slikti, vai labi!? Iespējams, ka ir kaut kāds laiks, kad viņa ir tranzītā starp vienām un otrām attiecībām. Iespējams, ka viņai nepieciešams laiks, lai sevi iepazītu vai aizmirstu iepriekšējās attiecības, no kurām jākļūst brīvai. Šis tranzīta laiks arī ir svētīgs. Bet ir bīstami palikt šajā bezattiecību posmā, jo paliek ļoti ērti. Nav ar nevienu jārēķinās.

Tā ir mūsdienu tendence – vientulības epidēmija. Ne tikai jauniešu, bet arī pieaugušu cilvēku un senioru vidū. Cilvēki ir tik pašpietiekami, ka vieglāk ir dzīvot ar sevi, nekā rēķināties ar vēl kādu, it sevišķi, ja iepriekšējās attiecības ir bijušas traumatiskas. Aicinu neieslīgt šajā stāvoklī.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X