Aiz loga jau sākusies silta vasara, tāpēc kļūst arvien grūtāk sagaidīt to brīdi, kad lielais vairums tautiešu būs saņēmuši Covid-19 vakcīnas. Brīdi, kad varēsim sākt runāt par reālu pūļa imunitāti un atgriezties normālās dzīvēs. Bet ja nu antivakseru ir pārāk daudz? Ja nu viņu ir tik daudz, ka pūļa imunitāte nemaz nav iespējama? Domāju, ka šeit būs nepieciešami drastiskāki risinājumi.

Ir diezgan skaidrs, ka ar varu piespiest vakcinēties cilvēku, kurš to nevēlas, it kā nedrīkst. Tajā pašā laikā kaislīgākie sazvērestības teoriju piekritēji jau sākuši izteikt bažas, ka nevakcinētos iedzīvotājus tūdaļ, tūdaļ sākšot diskriminēt.

Un šajā kontekstā par diskriminēšanu viņi uzskata arī liegumu strādāt tad, ja neesi saņēmis vakcīnu. Tā esot teju vai piespiedu vakcinācija. Lai arī man šķiet, ka šāds liegums atstāj brīvu telpu arī izvēlei, jo ar varu nevienam strādāt neliek, turklāt šis varētu būt labs veids, kā nodrošināties, lai darbinieks nav idiots, jāpiekrīt, ka nelielas diskriminācijas pazīmes šeit tomēr var saskatīt.

Ja esi darba devējs, kurš šobrīd domā: “Velns, vai tiešām es nedrīkstēšu pieprasīt, lai mani darbinieki vakcinējas? Un nedrīkstēšu atlaist no darba tos, kas to atsakās darīt? Vai iepriekšējā dzīvē esmu izdarījis kaut ko šausminošu un tagad visums man atspēlējas?”, man ir pavisam vienkāršs risinājums, kā lohus atsijāt, nepārkāpjot neviena tiesības.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X