Kad pēc “KPV LV” frakcijas balsojuma par partiju pametušā ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga atsaukšanu no amata četri partijas deputāti paziņoja par aiziešanu no frakcijas, biju ļoti pārsteigts. Galvenokārt pārsteidza nevis pats frakcijas pamešanas fakts, bet gan tas, ka “KPV LV” vēl bija atlicis tik daudz deputātu.

Brīdī, kad no sākotnēji Saeimā ievēlētajiem 16 partijas deputātiem frakcijā atlikuši vien pieci, īpaši amizanti izklausījās labklājības ministres Ramonas Petravičas paziņojums, ka “KPV LV” jau drīzumā varētu kļūt par vienu no lielākajām frakcijām Saeimā. Proti – politiskais vraks gatavojas atdzimt gluži kā fēnikss no pelniem.

Populistiskā politiskā spēka ceļš nav bijis rozēm kaisīts. Vispirms viņi no partijas izlidināja savu ministru prezidenta amata kandidātu, tad partijas dibinātāju, bet pēc tam arī valdes priekšsēdētāju. Citi grimstošo kuģi pameta paši, lūkojot ieriktēties kādās siltākās partijās, kurās būtu vismaz teorētiskas iespējas tikt ievēlētiem arī nākamreiz.

Protams, ja Petraviča norāda, ka partija atkal kļūs par vienu no lielākajām frakcijām Saeimā, – kā gan var neticēt? Gluži kā sākotnējiem partijas solījumiem samazināt ministriju skaitu, likvidēt koalīcijas padomi, apvienot augstskolas, atcelt NĪN vienīgajam mājoklim un, visbeidzot, – tūlīt pat, nekavējoties un uz līdzenas vietas atcelt OIK. Kā pēc izsildīšanās uz kroga dīvāna teiktu pašas partijas kultūras ministra amata kandidāts Andris Kivičs – nav rezona melot.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X