Latvijas hokeja izlase aizvadījusi pēdējās divas pārbaudes spēles ar 0:3 un 1:2 zaudējot Šveicei. Nu 28 hokejisti dodas divu dienu izolācijā, kas ir lielā burbuļa sākums. Novēlēsim, lai viņi tur uzturas līdz pat 6. jūnijam, kas ir finālspēles diena!

Lai cik tas kādam nešķistu dīvaini, savā pirmajā preses konferencē pirms pasaules čempionāta Bobs Hārtlijs vispirms ierunājās par vārtsargiem. Varētu šķist, ka nav par ko stresot, jo Jānis Kalniņš taču ir ar milzīgu KHL pieredzi un Ivars Punnenovs ir Šveicē ļoti cienījams ripu ķērājs, bet galvenā trenera pirmais murrājums bija par Latvijas izlases vārtiem. Psihologi skaidro, ka katrs, arī labi manipulējošs hokeja treneris, kāds neapšaubāmi ir jaunais Gagarina kausa ieguvējs, vispirms runā par to, kas sāp vai uztrauc. Tātad Hārtliju uztrauc vārtsargi. Un tam ir loģisks skaidrojums. Jo trijos pasaules čempionātos Boba vienīgais trumpja dūzis bijis Elvis Merzļikins!

Ar Elvi vārtos Bobs ir gan uzvarējis, gan zaudējis Vaterlo kaujas, ar Jāni un Ivaru – vismaz pagaidām nē. Elvis ģimenes pieauguma dēļ izkritis no Latvijas izlases aptveres. Tāpēc no NHL/AHL tiek gaidīts Matīss Edmunds Kivlenieks. Varbūt ne gluži nācijas hokeja glābēja statusā, bet, kā saka mana sievasmāte: katram gadījumam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp