Pavasarī teju katrs letiņš kļūst par hokeja fanu. Nereti darba vietās ofisos var sastapt lielu tāfeli ar prognožu spēli. Šogad līdzi jušana Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā notiks attālināti, taču droši vien ne mazāk kaislīgi. Apkopojām viedokļus un izteicām prognozes: kā veiksies Latvijas izlasei pasaules čempionātā Rīgā, kurš būs valstsvienības pirmais vārtsargs, kurš labākais vārtu guvējs un kurš rezultatīvākais spēlētājs?

Pirms ķeramies klāt prognozēm, izcelsim pāris faktus saistībā ar Latvijas izlases sastāvu. Pieredzes bagātākais spēlētājs ir Miķelis Rēdlihs, kuram šis būs jau 13. pasaules čempionāts. Par vienu turnīru mazāk ir Kristapam Sotniekam, bet pa 10 dalības reizēm ir Laurim Dārziņam, Gintam Meijam, Andrim Džeriņam un komandas kapteinim Kasparam Daugaviņam.

28 spēlētāju sastāvā ir tikai viens potenciālais debitants - 22 gadus vecais uzbrucējs Renārs Krastenbergs, kurš šosezon neizturēja konkurenci Rīgas "Dinamo" komandā. Pārējie spēlētāji jau iepriekš ir bijuši Latvijas izlases sastāvā kādā no pasaules čempionātiem. Tiesa, niecīga pieredze ir vārtsargiem, kuri pārsvarā bijuši rezervisti.

Interesanti, ka Latvijas izlase šogad ir pasaules čempionāta spēlēm pieredzes bagātākā komanda. Arī komandas spēlētāju vidējais vecums turnīrā ir vislielākais...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp