Pēdējo desmit gadu laikā man izdevies aizvainot neskaitāmas sabiedrības grupas. Ierasts, ka daudziem patīk agresīvi un ironiski raksti par pilnīgi visu, līdz brīdim, kad tādi trāpa viņu iecienītajai tēmiņai. Līdzīgi bija arī ar rakstu “Kā piespiest cilvēkus vakcinēties, nepārkāpjot viņu tiesības būt stulbiem?” No vienas puses, iepriekš par šo tēmu esmu izteicies arī daudz asāk. No otras – tā kā lielākā daļa vakcinācijas noliedzēju nespēj vienlaikus apstrādāt vairāk par vienu teikumu, šoreiz vēstījums beidzot sasniedza mērķi, jo nosaucu viņus par stulbeņiem jau virsrakstā.

Pēc daudzajām privāti saņemtajām mīlestības vēstulēm ir tikai likumsakarīgi, ka vēlos vakcinācijas tēmu nedaudz paturpināt. Šoreiz vai vismaz pagaidām – nesaistīti ar Covid-19.

8. aprīlī Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) parūpējās par potenciālo precedentu daudzām turpmākajām tiesas prāvām. Proti – tiesa nolēma, ka valstīm ir tiesības pieprasīt bērnu vakcināciju un obligāta vakcinēšana nav pretrunā ar demokrātiskās sabiedrības pamattiesībām.

ECT bija vērsušies vairāki Čehijas iedzīvotāji, kuriem šķita, ka valsts pārkāpj viņu cilvēktiesības. Čehijā bērnu vakcinācija pret deviņām vispārzināmām slimībām ir obligāta. Vecākiem, kuri bez pamatota iemesla šo pienākumu nepilda, var uzlikt naudassodu, kā arī – viņu bērni netiek uzņemti bērnudārzos.

Protams, Latvija nav vienīgā valsts uz Zemes, kurā atsevišķiem īpatņiem šķiet, ka būtu forši, ja viņu bērni saslimtu ar poliomielītu, B hepatītu vai stingumkrampjiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X