Kura Rīgas kroga terasē varēs vērot Pasaules hokeja čempionātu? Uz kuru pilsētas malu jādodas pēc sulīgām svaigi kūpinātām ribiņām? Kurā kafejnīcā nobaudāmas gardākās Neapoles stila picas, kurā bārā — spirdzinošākie kokteiļi, un no kura restorāna terases paveras visburvīgākie skati?  

Lai aiztaupītu liekas pūles tiem, kas pilsētā vēlas izbaudīt visus vasaras jaukumus, mēs izpētījām 27 Rīgas terašu ēdienkartes un noskaidrojām atbildes uz aktuālākajiem sezonas jautājumiem. Šoreiz jauktā secībā iepazīsim 13 restorānu, kafejnīcu un bāru terases, kas jau gaida apmekētājus.

1. Kafejnīca kanālmalā “Kas dārzā”

“No terases, kas atrodas pašā Rīgas sirdī, skatam paveras simtgadīgas kļavas, un pa kanālu garām lēnām slīd kuģīši un laivas. Terase ir pietiekoši ietilpīga, bet puse no tās kapacitātes vēl netiek izmantota, tā, ka mums vēl ir iespēja paplašināties,” stāsta “Kas dārzā” īpašnieks Ilvars Gudrimovičs.

Foto: Publicitātes foto

Viņš piebilst, ka galdiņus uz terases ir iespējams rezervēt, un to pat ir ļoti ieteicams darīt. “Vietu skaits ir ierobežots un mēdz būt vakari, kad visi galdiņi ir aizņemti, un, diemžēl, jāatsaka viesiem, kuri grib pie mums iegriezties bez rezervācijas. Nav noteikts laika, limits, cik ilgi apmeklētāji drīkst ieturēt maltīti pie galdiņa.”

“Katru dienu papildinām savus ēdienu kambarus ar svaigām izejvielām no Latvijas lauku saimniecībām un turpat netālu esošā Centrāltirgus. Pēc pasūtījuma saņemšanas mūsu pavāri savās pannās un katlos rada neaizmirstamus garšas piedzīvojumus. Visi ēdieni un dzērieni, kurus servējam, ir ar mīlestību un rūpēm izloloti un pagatavoti, un visi ir izcili,”- tā Gudrimovičs.

Adrese: Radio iela 1, Rīga.

Darba laiks: katru dienu no 11 līdz 21.

“Facebook” lapa šeit.

Ar sezonas ēdienkarti var iepazīties te.

Telefons rezervācijām: +371 22 003 555

2. Brokastu restorāns “Katkevich”

“Mūsu terasē ir izvietoti trīs galdiņi. Šobrīd spēkā esošie ierobežojumi pie viena galdiņa ļauj sēdēt 4 pieaugušajiem un bērniem, kopā līdz 10 cilvēkiem. Galdiņus ir iespējams iepriekš rezervēt. Rezervēšana jāveic kafejnīcas darba laikā. Saskaņā ar ierobežojumiem, ir noteikts laika limits – pie galdiņa apmeklētāji drīkst ieturēt maltīti 1,5 – 2 stundas,” stāsta “Katkevich” pārstāve Laura Akurātere-Čornija.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest