Imants Daigins iekārtojās ērtāk pie datora, sāka spēlēt nesen iznākušu un ilgi gaidītu spēli un... Negaidīti vīlās. Parastā tastatūra viņam likās ļoti neērta. Ko izdarīja uzņēmīgais Imants? Aizgāja uz garāžu un no improvizētiem līdzekļiem, kas iepriekš ilgu laiku krāja putekļus, izveidoja jaunu ierīci spēlēm. 

Tas ir stāsts par latviešiem no reģioniem, kas ir spējuši izveidot globālu biznesu. Šis stāsts demonstrē, cik daudz ir iespējams izveidot no tā, kas tev jau ir. Bez speciālām laboratorijām, bez lieliem birojiem Rīgas centrā un bez investoriem. Arī tad, ja sākumā tevis izdomātajā prototipā pogu vietā ir vien sarūsējušas skrūves.

"Azeron" kīpads - tā ir sava veida spēļu kontroliera (gamepad) un tastatūras simbioze. Visbiežāk spēlētājiem nākas turēt nospiestas trīs pogas. Pēc tam ar īkšķi un mazo pirkstiņu nospiest vienu no 20 spēlei nepieciešamajām kombinācijām. Tas ne vienmēr ir vienkārši paveicams uzdevums. Izvietojot visas nepieciešamās pogas tuvāk vienu otrai, Imants pēc būtības radīja jaunu spēles veidu, kas atļauj spēlētājiem daudz efektīvāk veikt spēles uzdevumus un "netērēt laiku dejām pa tastatūru".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X