Saulkrasti asociējas ar sauli, jūru, pludmali, Sēja ar zemkopību. Pēc reformas divi atšķirīgie novadi tiks sapludināti kopā un veidos vienu Saulkrastu novadu - pēc iedzīvotāju skaita otru mazāko Latvijā. Saulkrastu iedzīvotāji saka, ka jaunajai pašvaldībai jādomā, ko vietējiem darīt ziemā, kad kūrorts iztukšojas, bet sējinieki neslēpj sarūgtinājumu - viņi nejūtas piederīgi Saulkrastiem.

No Rīgas līdz pilsētai, kur ir visvairāk saulaino dienu gadā, jāmēro vien 50 kilometri. 17 kilometru garā Saulkrastu pludmale pandēmijas laikā kļuva par magnētu tik daudziem “saules izslāpušajiem”, ka pērnajā pavasarī pašvaldība aicināja “Nebrauciet uz Saulkrastiem!” un slēdza automašīnu stāvlaukumus. Saulkrastu popularitāte nav mazinājusies - ja laiks lutina, automašīnu nav, kur atstāt, pludmale pārpildīta.

Mūsdienās Saulkrasti ir elitāra dzīvesvieta. Tomēr saulkrastnieki, kas te dzīvo vairākās paaudzēs, par ienācējiem īpaši nepriecājas un negribīgi pilsētu raksturo ar vārdiem “Rīgas guļamrajons”. Vasarā Saulkrastos ir tūristu pārpilns, bet ziemā pilsēta burtiski ielīgst ziemas miegā un iztukšojas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X