Kura restorāna terasē nobaudāmas izsmalcinātākās austeres? Kurā kafejnīcā - gardākie Cēzara salāti ar garnelēm? Kurā krodziņā var mieloties ar tortes izmēra burgeru? Kurā lokālā veldzēties ar Rīgā labāko Aperol Spritz? Un no kuras terases paveras galvu reibinoši panorāmas skati uz Vecrīgas jumtiem?

Lai aiztaupītu liekas pūles tiem, kas pilsētā vēlas izbaudīt visus vasaras jaukumus, mēs izpētījām 27 Rīgas terašu ēdienkartes un noskaidrojām atbildes uz aktuālākajiem sezonas jautājumiem. Uzzinājām, ka ne visās terasēs galdiņus iespējams rezervēt. Dažviet nav noteikts, cik ilgi apmeklētāji drīkst sēdēt pie galdiņa, bet ir terases, kuras apmeklējot, jārēķinās, ka ieturēt maltīti un baudīt skaistos skatus varēs vien pāris stundas.

Pagājušājā nedēļā iepazinām pirmās 13 restorānu, kafejnīcu un bāru terases, kas jau gaida apmeklētājus, bet šodien atklāsim vēl 14 Rīgas pērles un to īpašos piedāvājumus sezonas ēdienkartēs.

1. Restorāns “Buržujs” Berga Bazārā

“Darbu atsākām jau pirmajā dienā, kad valstī tika atcelti ierobežojumi. Šogad mūsu terase ir paplašināta – pie 14 galdiņiem, ievērojot visas noteiktās prasības, var sēdēt 56 personas,” stāsta “Buržuja” saimnieks Gaitis Burba. Viņš norāda, ka publiski neesot noteikts laika limits tam, cik ilgi viesi var ieturēt maltīti pie galdiņa, bet būtu vēlams iekļauties 2,5 stundās. Galdiņu ir ieteicams telefoniski rezervēt jau iepriekš.

Foto: Publicitātes foto

"Buržuja" ēdienkartes īpašais trumpis nemainīgi ir austeres. “Šosezon mums ir deviņas dažādas austeres no Francijas un Īrijas,” norāda Burba. Restorāna saimnieki, iedvesmojoties no ceļojumiem, ēdienkartē pa laikam ievieš dažādus jauninājumus. Pēdējais pienesums ir no Spānijas saulainā krasta – svilināta tunča salāti ar marinētu fenheli un avokado.

Ēdienkarte ir neliela, bet sabalansēta, ar uzsvaru uz sezonalitāti un izejvielu kvalitāti. Brokastīs tiek piedāvātas plaucētu olu izvēles, kārdinošas uzkodas un salāti. Pamatēdienos – āte, astoņkājis, liellopa steiks, pīles krūtiņa, izcili tīģergarneļu un strausa gaļas burgeri, veģetāriešiem – baraviku risoto. Un, protams, klasiski deserti. “Pie mums var baudīt arī labākos saldējumus un sorbetus no “Skrīveru mājas saldējums” un “Bliss Gelato.”

Adrese: “Berga Bazārs”, Dzirnavu iela 84, Rīga.

Darba laiks: pirmdienās – slēgts; no otrdienas līdz piektdienai 12.00 – 21.00; sestdienās 10.00 – 21.00; svētdienās 10.00 – 18.00.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest