Šodien būs pagājusi akurāt nedēļa, kopš Mārtiņa Staķa pārvaldītajā Latvijas galvaspilsētā mēģina saimniekot IIHF, te spēlējot savu ikgadējo pasaules čempionātu. Dažs, kurš nav ticis vīnogām tuvumā, stāsta, ka Renē Fāzelam ar Aigaru Kalvīti tāds sētas turnīrs vien esot sanācis. Reku, zviedri esot švaki, somi esot švaki, bet visšvakākie, protams, kanādieši.

Normālie čaļi nemaz nebrauc uz kaut kādu burbuli pie Baltijas jūras, ja nav iespējams plosts un vietējo meiteņu samīļošana. Kanādai te “Arēnā Rīga” ripām pakaļ skraidot trešā, piektā vai pat septītā labuma valsts izlase.

Njā, kā to uzlējumu visprecīzāk izmērīt? Ja nav Krosbija, tad otrā izlase? Zinu, ka kanādieši paši nekautrējas katru savu uz Eiropu atbraukušo izlasi saukt par Kanādas izlasi. Tā tas bija laikos, kad pāters Bauers uz pasaules čempionātiem veda Kanādas amatieru klubus, tā tas ir arī šajos laikos, kad sezonas vidū Špenglera kausā startē Eiropā spēlējošo kanādiešu izlase. Tā bija arī turnīrā Gomeļā pirms vairākiem gadiem, kad Oļegs Znaroks ar Latviju uzvarēja Kanādu ar 11:2. Amatierus vai kaut ko tamlīdzīgu, bet tā bija Kanādas izlase!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp