Latvijas izlases 2:3 (OT) pret aktuālajiem pasaules čempioniem Somiju, iespējams, bija mūsu puišu labākais hokejs šajā pasaules čempionātā. Negribu noniecināt 2:0 pret Kanādu, bet tas vairāk bija dvēseles kliedziens.

Mačs ar somiem pilnīgi no citas sērijas: esam aizas malā, bet izdzīvošanas iespēja tikai viena – jānoņem vismaz viens punkts pasaules čempioniem. Ja tas ir izdevies, tad vismaz līdz 1. jūnija vakaram Boba Hārtlija brigāde atkal ir varoņi. Pēc zaudētajiem diviem punktiem Norvēģijai varbūt tikai izlases paši uzticīgākie fani bija pārliecināti, ka viss vēl nav beidzies. Kamēr šautenē palikusi kaut tikai viena patrona, vīrietis nedrīkst padoties. Izrādījās, ka patronu ir pat vairāk.

Pirmkārt jau viens no KHL labākajiem vārtsargiem Jānis Kalniņš. Kurš beidzot pasaules čempionātā aizvadīja pilnu spēli Latvijas izlasē. Un vēl gandrīz piecas minūtes pa virsu. Jā, pēc spēles stila viņš galīgi nav Elvis Merzļikins un varbūt vispār spēlē arhaiski, maz izmantojot nūju, vairāk ripu ķerot vai atvairot, bet partneriem laukumā piespēlējot reti. Psiholoģiski ļoti noturīgs. Kā jau latviešu zemnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp