Kopš pērnā gada rudens Latvijas seriālu ģimenei ir pievienojies tumšais spriedzes detektīvs "Bezvēsts pazudušās" ar darbību iedomātā Mēronas ciematā bet īstajā dzīvē – elegantajā Mālpils muižā. Galveno lomu atveidotāju zvaigžņu ansamblis ir cienījams. Juris Žagars, Kristīne Nevarauska, Rēzija Kalniņa, Andris Keišs, Niklāvs Kurpnieks un daudzi citi uzticējās pavisam jaunajam režisoram Vladislavam Kovaļovam, bet scenārija pamatā ir viņa sievas, pašmāju rakstnieces un kino producentes Leldes Kovaļovas ilgus gadus lolotais debijas romāns "Bezvēsts pazudušās".

Nesen izlasīju rakstu, kas mani nokaitināja. Tur bija aprakstītas vietas, kur Latvija ir pieminēta "Netflix" seriālos. Nē, tā nevajag Latvijai būt pieminētai! Latvijai ir jāveido "Netflix" līmeņa kino. Mums ir daudz talantīgu cilvēku un nav jābaidās no tā, ka mēs paši kādreiz filmēsim "Netflix".

Latvija būs pieminēta tādēļ, ka tas ir latviešu produkts, nevis par mums pasmaida kaut kādā amerikāņu seriālā. Ir jāuzstāda augstāki mērķi un jādomā globālāk. Jāpievērš uzmanība arī tam, cik reāli mūsu kino skatās. Tieši apmeklējuma, skatījuma ziņā. Tādēļ man patika Andreja Ēķa sacītais, ka šeit ir [iedibināts] kinofestivālu kults. Tam nevajadzētu būt kā noteicošajam faktoram.

Tu radi par sevi pārliecināta cilvēka iespaidu, kurš spēj veselīgi sevi paslavēt un iecelt gaismā.

Tu zini, esmu ļoti paškritiska. Lai es par savu darbu pateiktu, ka tas ir teicami vai, nedod Dievs, izcili, to no mans nesagaidīsi. Vienkārši es spēju uz situācijām raudzīties objektīvi. To pašu “Bezvēsts pazudušo” sakarā – tomēr esmu studējusi kino maģistrantūrā un šis nav mans pirmais projekts. Uzskatu, ka izvēlēto aktieru un scenārija ziņā šis seriāls noteikti ir Latvijas topa trijniekā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp