Tādā turnīrā kā pasaules čempionāts katra spēle ir svarīga. Tomēr mēdz būt tā, ka tieši grupu turnīra noslēdzošās spēles ir izšķirošās - uzvari vai brauc mājās. Arī šogad Latvijas hokejisti ir nokļuvuši šādā situācijā.

2019. gads Slovākijā (zaudējums)

Pirms diviem gadiem iepriekšējā pasaules čempionātā Latvijas izlase ar trīs uzvarām un četriem zaudējumiem apakšgrupā ierindojās piektajā vietā. Turnīra otrajā spēlē Latvija ar 1:3 piekāpās Šveicei, kas apakšgrupas turnīra tabulā ierindojās vienu vietu augstāk un kvalificējās ceturtdaļfinālam.

Tomēr cerības iekļūt ceturtdaļfinālā saglabājās līdz pirmspēdējai spēlei apakšgrupā. Tajā mačā Latvijas hokejisti sīvā cīņā ar 4:5 (0:1, 1:1, 3:3) piekāpās Zviedrijai. Trešā perioda sākumā Latvija bija 3:2 vadībā, bet trīs minūtes un 24 sekundes pirms mača pamatlaika beigām izdevās panākt neizšķirtu 4:4.

Latvijai pret Zviedriju bija nepieciešama uzvara pamatlaikā, lai varētu iekļūt ceturtdaļfinālā. Tāpēc spēles beigās latvieši spēlēja bez vārtsarga, ko zviedri izmantoja un guva uzvaru sīvā cīņā. Latvijas hokejistiem pretī stājās pavisam cita komanda, salīdzinot ar šā gada Zviedrijas izlasi. Ierindā bija NHL zvaigznes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp