1995. gada aprīlis. "Bankas Baltija" krahs nepielūdzami tuvojas kulminācijai. Viena no lielākajām naudas afērām pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas pazudināja simtiem cilvēku iekrājumus, aizraujot bezdibenī vēl citas tā laika bankas un uzņēmumus. Pat pēc vairāk nekā 20 gadiem kopš likvidācijas tika atstātas nedzēstas parādsaistības 274 miljonu eiro apmērā. Tikmēr paralēlajā seriāla "Meklējiet sievieti" realitātē nekas no tā vēl nav noticis.

Norit dzīres, kurās aicināti prominenti viesi, politiķi un žurnālisti, lai atzīmētu "Bankas Baltija" piecu gadu jubileju.

Balles ainas no topošā pašmāju seriāla šo pirmdien tika uzņemtas Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkā, kurā viesojāmies arī mēs. Šī veidotājiem ir jau trīsdesmit sestā filmēšanas diena no kopumā paredzētajām 53-55 dienām. Filmēšana jāpabeidz nepilna gada laikā, bet projekta finansējums ir ap 700 tūkstošiem eiro, piesaistot arī Krievijas kopproducentus. Seriāla veidotāji cer, ka projektā iesaistīsies arī Lietuvas Kino centrs.

Seriāla producente Arta Ģiga atzīmē, ka deviņdesmito gadu notikumu laika līnijā šīs dzīres var uzskatīt par "gulbja dziesmu" "Bankai Baltija", kas seriālā kļuvusi par "Banku Baltiku". Bankas vadītājs jau tad zinājis, cik slikta ir bankas finansiālā situācija, taču, lai spodrinātu iestādes prestižu, tomēr nolēma rīkot dižās dzīres. Vēsturiski tās notikušas Rundāles pilī, bet svinīgo gaisotni seriāla veidotāji atdzīvina operas telpās, kurās nemaz kuram katram neļauj filmēt, piemin Ģiga.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp