2021. gada pasaules hokeja čempionāts Latvijai beidzās ar 1:2 pret Vāciju un 11. vietu tabulā. Kas principā nemaz nav slikti. Jo katrā spēlē tika iegūti vai zaudēti punkti un tikai Itālija izskatījās kā mazliet iemaldījusies no citas līgas. Pārējās mūsu grupas izlases – ASV (18 punkti), Somija (17), Vācija (12), Kanāda un Kazhstāna (pa 10), Norvēģija (8) bija cienīgas spēlēt “play-off”.

Tur gribēja tikt arī Boba Hārtlija vadītā Latvijas izlase (9), bet... meistarības un veiksmes bija par maz. Kaut sāncenši – Norvēģija un Kanāda mums izslēgšanas spēles meta pakaļ, beigu beigās pietiktu pat ar zaudējumu Vācijai papildlaikā vai bullīšos. Neizdevās. Savā laukumā zaudējām tai pašai Vācijai, kuru kādreiz sitām ar 8:0 un 5:0.

Pirms katra turnīra hokeja eksperti izsaka dažādas prognozes un pirms šā pasaules čempionāta bija viena nagla, kas visiem dūrās acīs. Proti, grupas turnīra pēdējā spēle B grupā starp Latviju un Vāciju. Pieņemot, ka tie, kas ir augstāk rangā: Kanāda (1.), Somija (3.), ASV (6.) arī būs galvenie favorīti, nākamie reālie ceturtdaļfināla pretendenti bija Vācija (7.) un Latvija (10.). Kaut Norvēģija (11.) tikai vienu vietu aiz Latvijas kaut kā nedzirdēju, ka norvēģus kāds būtu pierakstījis finālturnīram. Tāpat kā Itāliju (15.) un Kazahstānu (16.).

Tātad 1. jūnija vakarā IIHF ranga 7. un 10. izlasei bija jācīnās par vienu brīvo vietu. Varbūt tas ir šo tālo 8:0 un 5:0 iespaidā, bet daudziem Latvijā liekas, ka mēs un Vācija esam izlases no viena plaukta. Kaut šādam pieņēmumam nav nekāda pamata.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp