Ketrīna Edousa bija bēdīgi slavenā sērijveida slepkavas Džeka Uzšķērdēja ceturtais zināmais upuris. Viņas līķis tika atrasts 1888. gada 30. septembra rītā. 46 gadus vecās sievietes līķis bija šaušalīgi izkropļots, turklāt viena no viņas nierēm bija pazudusi.

Tajā laikā Džeks Uzšķērdējs bija nogalinājis jau vismaz trīs citas sievietes, tomēr šī slepkavība bija visnežēlīgākā un šokējošākā. Edousa arī bija pirmais Džeka Uzšķērdēja upuris, kurai bija sakropļota seja.

Šī slepkavība parādīja ne tikai to, cik nežēlīgs un brutāls ir slepkava, bet arī to, ka viņa kāri nogalināt nemazināja lielā iespēja tikt notvertam. Jāņem vērā, ka īsi pirms Edousas slepkavības Džeks Uzšķērdējs bija nogalinājis Elizabeti Straidu, tomēr acīmredzot bija iztraucēts. Policija tajā naktī aktīvi patrulēja ielās, tomēr tas netraucēja Uzšķērdēju turpināt savu asiņaino gājienu.

Drausmā leģenda ir dzimusi

Lai arī Ketrīnas Edousas nāve bija Džeka Uzšķērdēja asiņainās "karjeras" beigās, proti, viņa bija ceturtā no pieciem zināmajiem Uzšķērdēja upuriem, šī slepkavība nostiprināja baiso leģendu par bēdīgi slaveno sērijveida slepkavu.

Džeka Uzšķērdēja vārds visā pasaulē kļuva zināms tieši pēc šīs nakts, kurā tika nogalinātas abas sievietes. Savu vārdu slepkava pats minēja vēstulē "Dear Boss", tiesa, nav droši zināms, ka tā tiešām bija ar viņa paša roku rakstīta vēstule.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X