Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda otro gadu pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu noslēgusi izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā. Abas reizes sērijā līdz četrām uzvarām atzīts Losandželosas "Clippers" vienības pārākumus. Jau daudz ir apspriests, ka "Mavericks" komandas spēle ir soloizrāde slovēņa Lukas Dončiča izpildījumā, kamēr Porziņģis uzbrukumā nereti pastāv maliņā un salst pie trīspunktu līnijas. Latvijas basketbolists savā karjerā jau vienreiz ir maiņas darījuma ceļā pārcēlies uz citu NBA komandu. Vai tas notiks vēlreiz?

Porziņģis šosezon bija "Mavericks" vislabāk apmaksātais spēlētājs ar algu aptuveni 29,4 miljoni ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas. Septiņos mačos NBA "play-off" turnīrā viņš vidēji guva 13,1 punktu, kas nav komandas līdera vai vismaz vienības otrā labākā spēlētāja cienīga rezultativitāte. Gadu iepriekš viņš trīs "play-off" mačos, piedzīvojot debiju NBA izslēgšanas spēļu turnīrā, vidēji guva 23,7 punktus.

"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails pārsvarā 2,21 metrus garo Porziņģi izmantoja kā spēlētāju, kurš uzbrukumā veido plašumu, piesaistot aizsargu uzmanību uz trīspunktu metiena līnijas. Tikmēr vienības līderis Dončičs var darboties ar bumbu pēc savām iegribām. Lielā mērā tas strādāja, Slovēnijas basketbolists vidēji guva 35,7 punktus un veica 10,3 rezultatīvas piespēles. Komandai sērijā bija 2-0 un 3-2 vadība, taču beigās zaudējums ar 3-4.

"Viņš ir lielisks spēlētājs," sacīja Dončičs, kuram preses konferencē vaicāja par Porziņģa iederēšanos komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp