Uzliesmojot Covid-19 pandēmijai, lielākā sabiedrības daļa bija spiesta mainīt ikdienas ritmu, pārorientējoties uz darbu mājās. Šajā laikā kā ASV, tā Eiropā palielinājās no patversmēm adoptēto dzīvnieku skaits, jo cilvēki meklēja veidus, kā kavēt garo laiku. Taču, vīrusam noplokot un dzīvei atgriežoties kaut cik ierastās sliedēs, daļa mīluļu patversmēs atgriežas, jo “saimniekiem” viņi apnikuši. Eksperti gan brīdina - lielākais dzīvnieku atgriešanas vilnis vēl ir priekšā.

Laikā, kad cilvēki, pandēmijas spiesti, meklēja jaunus veidus, kā piepildīt vienmuļo ikdienu, patversmes saņēma aizvien vairāk zvanu no interesentiem, kuri vēlējās adoptēt mājdzīvnieku. Patversmju vadītājus gan šī tendence jau toreiz darīja bažīgus, jo nereti emociju uzplūdā adoptēti dzīvnieki tiek atdoti. Diemžēl prognozes ir piepildījušās. 

“Arī mums sanāca kļūdīties. Pāris suņi un minči, kopsummā trīs, ir atbraukuši atpakaļ, jo cilvēki adopcijas jautājumam piegāja pārāk vieglprātīgi. Mēs gan sākotnēji norādījām, ka viņi, iespējams, nav gatavi tik nopietnam solim, taču dzirdīgas ausis neatradām. Pavērojot portālus, varam secināt, ka pārsvarā tiek atdoti dzīvnieki vecumā no gada līdz diviem, taču jāsaka, ka lielāko dzīvnieku atgriešanās vilni patversmēs piedzīvosim šajā rudens un ziemas sezonā."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X