Pēdējā laikā man arvien spēcīgāk nostiprinās pārliecība, ka latviešiem ir pārāk zemi standarti uz slavenībām. Pie mums populāra var kļūt katra otrā “lauku sētas” dalībniece, tāpēc ziņās bieži varam lasīt par Magones Burkas svaigāko dzejoļu krājumu, kārtējo Saulietes pateikto stulbību vai Kašera jauno cepuri.

Savā būtībā tas nav nekas traģisks vai pat pārlieku slikts – tā ir vienkārši ne pārāk glaimojoša sabiedrības refleksija. Pats sliktākais ir tas, ka zemapziņā nez kāpēc nosēdusies doma, ka slavens vai atpazīstams automātiski nozīmē – gudrs.

Pandēmijas laikā arī īstās pašmāju slavenības sākušas aktīvāk izmantot sociālos tīklus, tāpēc arvien labāk sāk izgaismoties, kurš no viņiem tiešām ir intelektuāli apdāvināts, bet kurš ir, teiksim tā – ar ne pārāk intelektuāla cilvēka stilu. Apzināti izvairījos no vārda “stulbenis” lietošanas, lai nevienam nebūtu pamata apvainoties.

Tā, piemēram, mans pēdējā laika absolūtais favorīts ir Latvijas lepnums Mairis Briedis. Pēc Baltkrievijas karogu nomaiņas hokeja čempionāta sākumā Mairis savā facebook lapā dalījās ar video, kurā Lukašenko nosoda radušos situāciju.

“Ja nelietīgais Latvijas ārlietu ministrs un Rīgas mērs – nelieši – būtu nedaudz gudrāki, viņi padomātu – kuram tas ir izdevīgi. Es nedomāju, ka viņiem tas ir izdevīgi. Vienkārši nelieši. Visi sapratīs – nelieši,” Lukašenko klāsta, kā arī norāda, ka Latvijā karogu maiņu atbalsta vien pāris cilvēki, bet pilnīgi visi pārējie ir pret to.

It kā gribētos no bijušā policista sagaidīt nedaudz vairāk patriotisma un mazāk līšanas pakaļā Baltkrievijas diktatoram un saviem krievu čomiem. Bet no otras puses – mēs nevaram pārāk daudz prasīt no cilvēka, kurš pelna naudu, iznīcinot smadzenes, ļaujot tās dauzīt pret galvaskausa sienām.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X